loading
close
SON DAKİKALAR

Güher ve Süher Pekinel’e Almanya Liyakat Nişanı

Güher ve Süher Pekinel’e Almanya Liyakat Nişanı
Tarih: 21.01.2021 - 16:45
Kategori: Kültür & Sanat

Piyanistler Güher ve Süher Pekinel, Almanya’nın en yüksek dereceli nişanı olan Liyakat Nişanı’yla onurlandırıldı.

Dünyaca ünlü ikili piyano virtüözlerinden Güher ve Süher Pekinel’e Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Cumhurbaşkanı Frank – Walter Steinmeier’in imzasıyla Liyakat Nişanı verildi.

Pekinel Kardeşlere Liyakat Nişanı’nı, pandemi kısıtlamaları nedeniyle İstanbul Alman Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen törende Başkonsolos Johannes Regenbrecht takdim etti.

Almanya tarafından 1951 yılından bu yana nadiren verilen ‘Bundesverdienstkreuz’ ödülü, alanında dünya çapında çalışmaları ve kültür-sanat alanında global diyaloğu güçlendiren hayat boyu kariyer ve katkıları nedeniyle Güher ve Süher Pekinel’e değer görüldü.

‘Eğitim sistemlerimiz için takdim edilmesinden dolayı minnettarız’

Güher ve Süher Pekinel, haberi sosyal medya hesaplarından şu sözlerle duyurdu:

“Almanya Federal Cumhuriyeti’nin en yüksek dereceli nişanı olan Liyakat Nişanı ile onurlandırılmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Frank – Walter Steinmeier’ın imzası ile takdim edilen kültür-sanat alanında dünyanın en üst seviyelerinde sayılan Alman Liyakat Nişanının 47 yıldır sürdürdüğümüz uluslararası profesyonel kariyerimiz ve her yaştan çocuk ve gençlerin müzik eğitimi için yürüttüğümüz müzik eğitim sistemlerimiz için takdim edilmesinden dolayı çok minnettarız.

Dünyada örnek, başarı ve sürdürülebilirliklerini kanıtlayan müzik eğitim sistemlerimizi bu motivasyon ile sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları