loading
close
SON DAKİKALAR

Gül'den 'basın özgürlüğü' açıklaması

Gül'den 'basın özgürlüğü' açıklaması
Tarih: 24.07.2012 - 14:50
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde, basın özgürlüğü ile ilgili bir konuşma yaptı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde, Türk basınına çalışmalarında başarılar dileyerek, "Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür" dedi.

Gül, basında sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, bağımsız ve tarafsız basının varlığının, toplumun bilinçlenmesinin, demokrasinin gelişmesinin ve kökleşmesinin en önemli koşullarından olduğunu ifade etti.

Basının, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biri olduğunu vurgulayan Gül, şunları ekledi:
"Üstlendiği çok önemli görev, basının sansür ve benzeri sınırlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini, basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini gerektirmektedir. Sansürün kaldırılması, Türk basının gelişmesi bakımından en önemli dönüm noktasıdır. Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür. Doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı söz konusu özgürlüklerin korunması açısından basınımıza düşen yükümlülüklerdir. Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında basınımızın üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getireceğine inanıyorum. Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde, Türk basınına çalışmalarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyor, basın camiamızın tüm mensupların selam ve sevgilerimi iletiyorum."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları