loading
close
SON DAKİKALAR

Gülen'den Şık ve Şener Açıklaması

Gülen'den Şık ve Şener Açıklaması
Tarih: 27.03.2012 - 12:43
Kategori: Gündem

Fethullah Gülen: İfade ve basın hürriyetinin geniş şekilde uygulanmasına taraftarım...

Fethullah Gülen son günlerde medyada çıkan yayınlarla ilgili Twitter'daki hesabından açıklama yaptı.

Gülen, Ahmet Şık ve Nedim Şener eksenli olan yayınlarla ilgili Twitter'daki FGulencomTR hesabında şunları dile getirdi:

"Daha önce de açıkladığım üzere, ifade ve basın hürriyetinin geniş bir şekilde uygulanmasına taraftarım. Düşünceleri tamamıyla zıt bile olsa, kendi başlarına gelenleri -haksızlık ederek- benden dahi bilseler, onların da düşünce, fikir ve ifade hürriyetlerini, hür bir şekilde kullanmalarından tarafım."

Gülen'in görüşlerini yorumlayan avukatı Orhan Erdemli, Gülen'in 50 yılı aşkındır düşünce ve kanaatlerini paylaştığını ve bunun bazı kesimlerce benimsenirken bazı kimseler tarafından da eleştirilmesinin doğal olduğunu söyledi.

Fethullah Gülen'in daha önce de basın ve ifade özgürlüğü taraftarı olduğunu defalarca kez açıkladığını aktaran Erdemli, "Dolayısıyla müvekkilim, serdettiği düşüncelerin eleştirilmesini, karşı görüşler ileri sürülmesini, basın ve ifade hürriyetinin bir gereği kabul eder. Ancak zaman zaman basın ve ifade özgürlüğünün suistimal edildiğine şahit olmaktayız. Eleştiri hakkının ardına sığınıp, karşı görüş ileri sürer görünüp, gerçekte müvekkilimin kişilik haklarına ve inançlarına karşı en ağır hakaretler yapılmakta, en olmadık iftiralar isnat edilmektedir." dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları