loading
close
SON DAKİKALAR

Gülmen ve Özakça için İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na girişimde bulunma çağrısı

Gülmen ve Özakça için İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na girişimde bulunma çağrısı
Tarih: 08.05.2017 - 13:10
Kategori: Gündem

CHP Ankara Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Şenal Sarıhan, KHK ile ihraç edilen ve işlerini geri almak için 62 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için komisyonun girişimde bulunmasını talep etti.

CHP Ankara Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Şenal Sarıhan, KHK ile ihraç edilen ve işlerini geri almak için 62 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için komisyonun girişimde bulunmasını talep etti.

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan, 181 gündür oturma eylemi, 62 gündür ise açlık grevi yapan  Gülmen ve Özakça için harekete geçilmesi çağrısında bulunarak, "Yaşama hakkının en temel hak olması, işsiz kalmış olan insanların kendi canlarını ortaya koymaktan başka çare bulamıyor oluşlarının adil bir devlette kabul edilmesi olanaksız" dedi.

Şenal Sarıhan’ın komisyona verdiği dilekçe şöyle:

"Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça Ankara’da İnsan Hakları Anıtı önünde “İşimi geri istiyorum” diyerek 181 gündür oturma eylemi 62 gündür ise açlık grevi yapıyorlar.

Nuriye Gülmen Öğretim Görevlisi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi’nde kadroluydu. 6 Ocak 2017’de çıkartılan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildi.

Semih Özakça, Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’nda üç yıldır sınıf öğretmeniydi. 29 Ekim 2016’da yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu” gerekçesiyle görevden ihraç edildi.

Tek talepleri işlerine geri dönmek olan Gülmen ve Özakça bu süreç boyunca 27 kez gözaltına alındı.

Açlık grevinde kritik noktaya ulaşan Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve seslerini duyurmak isteyen aralarında KHK ile ihraç edilen akademisyenlerinde olduğu bir grup akademisyen İstanbul Kadıköy’de 5 Mayıs itibariyle süreli- dönüşümlü açlık grevine başlamışlardır. Aynı şekilde Almanya’da da destek açlık grevi eylemleri başlamış bulunmaktadır.

Yaşama hakkının en temel hak olması, işsiz kalmış olan insanların kendi canlarını ortaya koymaktan başka çare bulamıyor oluşlarının adil bir devlette kabul edilmesinin olanaksızlığı karşısında Başkanlığınızın olaya çözüm bulunması için girişimde bulunmasını saygıyla dilerim."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları