loading
close
SON DAKİKALAR

'Gülümseyen Çiğli'nin Flamingoları: Ağacı sev, yeşili koru, Flamingoyu öp, oyunu da Tunç'a ve Utku'ya ver

'Gülümseyen Çiğli'nin Flamingoları: Ağacı sev, yeşili koru, Flamingoyu öp, oyunu da Tunç'a ve Utku'ya ver
Tarih: 22.02.2019 - 14:41
Kategori: Yerel

31 Mart yerel seçimleri için “Gülümseyen Çiğli” sloganını belirleyen CHP’nin Çiğli Belediye Başkan adayı Utku Gümrükçü'yü desteklemek için ortaya çıkan Flamingolar, "Ağacı sev, yeşili koru, Flamingoyu öp, oyunu da Tunç'a ve Utku'ya ver" dedi.

CHP'nin Çiğli Belediye Başkan adayı Utku Gümrükçü'yü desteklemek için ortaya çıkan 'Gülümseyen Çiğli'nin gönüllü Flamingoları, İz Gazete'den Cihan Samgar'ın sorularını yanıtladı.

Samgar'ın Flamingolarla yaptığı röportaj şöyle:

- Flamingolar kaç kişiden oluşuyor? Flamingolar neden Utku Gümrükçü’yü destekliyor?

Çiğli'deki sayımız hayli kalabalık tabii, yavrular ile birlikte her yıl 40.000 flamingo oluyoruz. Ancak siyaset ile ilgilenen şimdilik iki kişiyiz. Utku Gümrükçü'yü destekleme nedenimize gelince; doğa ve hayvan haklarına değer vereceğinden eminiz. Ayrıca İzmir'in en genç adayı, bir de tabii biz de Çiğli'de oy kullanacağız. Son olarak, Çiğli'de sanırız boy olarak da bize en yakın aday kendisi.

- Flamingolar Gümrükçü’yü kıskanıyor mu? Ayrıca Gümrükçü sizi tanıyor mu?

Tanıyan birkaç kişiden birisi… Arada uğruyor yanımıza, taleplerimizi soruyor, sağ olsun pek karışmıyor işimize, zaten karışmak istese de izin vermeyiz orası ayrı. Yola çıkarken böyle bir şart koymuştuk, ‘siz dâhil ekipten kimse karışmayacak’ diye. Kendisi de gayet demokratik şekilde özgür bıraktı bizi, o da sizlerle aynı anda paylaşımlarımızı "Gülümseyen Çiğli" hesaplarında görüyor. Rahat çalışma alanı bırakması, genç bir adaya destek olmanın faydası bu olsa gerek. Bu kampanyada başarımızın asıl nedeni bu sorunuzda gizli aslında. Tanıma meselesi… Tanışma değil de tanıma çok önemli bir kelime. Çok eski "tanışan" insanlar olduğumuz ve birbirimizi çok iyi tanıdığımız için de bu süreç hem hızlı, hem verimli hem de eğlenceli geçiyor. En çok ilgi çeken "Beyaz bant" dediğimiz Utku Gümrükçü'yü tanıtan paylaşımları bu sayede hazırlıyoruz, biz onu, o bizi bu kadar iyi tanımasa, bu paylaşımlar bu kadar etkili olamazdı. Kıskanma meselesine gelince, biz değil de sanırız o biraz bizi kıskanmaya başladı. Kimseyle paylaşmayın ama şu aralar yapılan anketlerde 2. parti biz çıkıyoruz ve hemen ensesindeyiz.

3- Tunç Soyer’in ‘flamingoların da başkanı olacağım’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu bize daha önce de soruldu, Çiğli'den çok mesaj aldık. Herkese aynı cevabı verdik. Büyükşehir’de biz de Tunç Soyer'e oy vereceğiz. Sosyal yönü çok kuvvetli, turizmci bir başkanın olması Çiğli Kuş Cenneti için çok değerli bir fırsat. Çiğli'de de onunla iyi anlaşan, yine sosyal yönü kuvvetli, kadrosu iyi, genç bir başkanın olması İzmir'in de Çiğli'nin de geleceği açısından bu fırsatı ikiye katlıyor. Kuş cenneti ve genel olarak Gediz Deltası, dünyada, şehir merkezinde bulunan sayılı doğa harikalarından birisi. Yapısını bozmadan bu harikayı turizme kazandırmak aslında İzmir'de Soyer ve Gümrükçü ikilisinin birlikte çalışacağı en önemli konu olmalıdır.

- Belediye Meclis listesine müdahil oldunuz mu? Önümüzdeki dönem Mecliste temsiliyetiniz ne düzeyde olacak?

En azından bir arkadaşımız olsun istedik, buradan giden listede de vardı bir arkadaşımız, listeler açıklanınca silindiğini fark ettik. Umarız başkan yardımcısı olacak. Şaka bir yana biz işin sadece tanıtım ve proje ayağının içerisindeyiz. Çiğli'de 21. Yüzyıla uygun, çağdaş, akıllı ve toplumcu belediyecilik için nasıl projeler yapılabilir konusunda destek oluyor ve bunların tanıtımında yardımcı oluyoruz. Siyasi konularda yorumumuz olmaz ama bu, siyaset ile ilgilemediğimiz anlamına gelmesin, bu cümle ile gelecek dönem başkan adaylığına da göz kırpalım tam olsun.

- Gümrükçü’nün seçim sloganı ‘Yürüyelim arkadaşlar’ pek size göre değil sanki.

Eh yani! Günü, genelde tek ayak üzerinde geçiren ya da uçan canlılar için bu pek uygun değil. O "yürüyelim arkadaşlar" deyip yürümeye başlıyor biz gideceği noktaya varmış oluyoruz. Gerçi arada yürümeye çalışıyoruz onunla ama fark ettik ki ilgiyi üzerimize çekiyoruz, rol çalmamak için yeniden uçmaya başladık.

- Yapımı gündemde olan ve sermayedarların özellikle istediği ‘körfez geçiş projesi’  hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gagalarız onları. Bu 1950'lerden beri süre gelen bir mantık. Asfalt, yol, araba üzerine kurulu taşıma sistemleri dünyada ikincil duruma düşmüşken, Türkiye çağı bu kadar geriden takip etmemeli. Doğal alanların talan edilmesinin yanında Bostanlı-Üçkuyular seferini yapan arabalı vapurların doluluğuna bakmak bile bu projenin sadece oy devşirmek ve genel geçer "yol yaptılar ama" icraatı ile göz boyamaktan başka amaç taşımıyor. Eğer bu proje yapılırsa biz de diğer kuş cinsi arkadaşlarımız da bir daha gelmeyiz haberiniz olsun. İzmirliler bu projeye engel olmalıdırlar.

- Göç mevsimi geldiğinde göçecek misiniz? Yoksa artık yerleşik hayata mı geçeceksiniz?

Biz gitmek istemiyoruz da, göçmek içgüdüsel bir konu, ne yapalım? Tamamen Utku Gümrükçü'nün kazanmasına dayalı bir mesele. Bizi belediyenin kadrolu Flamingosu olarak işe almak için söz verdi. Odamızı sorduk "Eğer fışkiyesini kırmamaya söz verirseniz belediyenin önüne açacağımız havuz" dedi.  Aslında, Utku Gümrükçü ile Çiğli o kadar güzel gülümseyecek ki sadece biz değil kimse buradan ayrılmak istemeyecek.

- Kampanyanın geleceği hakkında bilgi verebilir misiniz? Yeni neler yapacaksınız?

Şu anlardaki amacımız, insanların bizim paylaşım yapmamızı beklemeleri. Eğer insanlar ellerinde telefon bizim yarın sabah beyaz bantta ne yazarak günaydın diyeceğimizi bekliyorlarsa başarılıyız demektir. Genel amacımız seçimin son haftasına kadar devamlı yenilik ile ivmeyi ve ilgiliyi yukarı taşımak. 31 Mart'ta da zirveye ulaşmak. Bir iki projemiz var onları yerine getirebilirsek bunu da sağlarız gibi geliyor. Seçim gecesi ise "Gündoğan Meydanı'nda" pardon, Gündoğdu Meydanı’nda diz kıra kıra zeybek oynayacağız. Biz de dışarıdan geliyoruz ya tam bilmiyoruz meydanların falan adını, kusura bakmayın.

- "Ankara'dan abim geldi" videosuna tepkiler ve Genel Merkezin size bakışı nasıl?

Gülümseyen Çiğli'nin en önemli kilometre taşı diyebiliriz o video için. Kemal Kılıçdaroğlu'nun geleceğini öğrendiğimizde bir arkadaş şaka yollu olarak "O zaman Ankara'dan abim geldi şarkısı ile bir video yapalım" dedi. Biz de yapıp paylaştık. 40 saniyelik, amatör bir video hazırladık, paylaşırken de kimseye sormadık. Bir anda ünümüz yayıldı, işin henüz başındaydık, önce Çiğlililer daha sonra tüm İzmir'in ilgisi arttı. Kimse de "Genel başkana abi demişler cık cık cık" tavrı içerisine de girmedi. Bu sanırız Kemal Bey'in demokratlığının bir göstergesi sayılabilir, gerçi tepki gösterselerdi cevabımız hazırdı: "Sizin genel başkanınız olabilir ama Flamingoların abisi". Ardından bizim hakkımızda CHP Genel Merkezinde konuşmalar yapıldığını öğrendik. Önce Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu projeyi çok beğendiğini öğrendik, geçenlerde de Gençlik Kolları MYK üyelerinden kim olduğumuza dair mesajlar geldi. Biz de "Utku Gümrükçü Çiğli'ye belediye başkanı olsun diye uğraşan iki-üç flamingoyuz" dedik.

- Şero ne diyor bu konuya?

Sevdiğimiz tek kedi kendisi. Çok iyi anlaşıyoruz. Geçenlerde dünya kedi gününde kutladık kendisini. Gel gör ki "Dünya Flamingo Günü" diye bir şey yok. Belki 31 Mart "Çiğli Flamingo Günü" olur ne dersiniz?

- Seçmene söyleyeceğiniz son bir şey var mı?

Ağacı sev, yeşili koru, Flamingoyu öp, oyunu da Tunç'a ve Utku'ya ver.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları