loading
close
SON DAKİKALAR

Gül'ün görev süresi netleşiyor

Gül'ün görev süresi netleşiyor
Tarih: 11.02.2012 - 21:37
Kategori: Siyaset

Kamuoyunda tartışmalara neden olan iki önemli konu bu hafta Meclis'te karara bağlanacak.

Meclis Genel Kurulu'nun ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kısmi veto ettiği milletvekili maaş zammıyla ilgili Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişlik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmesi bekleniyor. Veto sonrası söz konusu tasarı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yeniden ele alınmış, yüzde 60'lık zam oranı yüzde 45'e indirilmişti.

Meclis Genel Kurulu'nun ikinci önemli gündem maddesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin bir daha seçilmemek üzere 7 yıl olmasını içeren ve eski cumhurbaşkanları Kenan Evren, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'in bir daha aday olmasının önünü kapatan Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu Tasarısı olacak. Maaş zammıyla ilgili tasarıdan sonra Meclis Genel Kurulu'nun gündeme alması beklenen bu düzenlemenin de iki günlük çalışma ile yasalaşması bekleniyor. 
 
E-Ticaret yasası geliyor 

Meclis ihtisas komisyonlarının gündemi de yoğun. 18 Ocak'ta toplanacak Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Dışişleri Komisyonu'ndan gelen Türkiye, Pakistan, Kosova, Çin ve Mısır'la yapılacak uluslararası işbirliği anlaşmalarını ele alarak görüş bildirecek.

18 Ocak'ta toplanacak Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ise bir yıl önce Meclis'e sunulan Elektronik Ticaret Düzeni Hakkında Kanun Tasarısını ele alacak. 

İzinsiz e-posta reklamlarına son

Tasarıyla internetten yapılan alışverişlerde alıcılar ödenecek toplam bedel dahil sözleşmenin bütün şartlarını görecek, satıcıyla ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. İndirim ve promosyon amaçlı yarışma veya oyunların niteliği açıkça belirlenecek. Kısa mesaj, telefon, faks, otomatik arama makineleri ve e-postalarla kişilerin adreslerine gönderilen ticari elektronik iletiler, artık alıcılara ancak önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilecek. Ancak esnaf ve tacirlere önceden izin alınmaksızın ticari hayatın gereği olarak ticari elektronik iletiler gönderilebilecek. Tasarı internet ortamındaki alışverişlerde kişisel verilerin saklanmasından ve güvenliğinden de sorumlu olacak onay olmadan üçüncü kişilere bu bilgiler iletilemeyecek. 
 
Teklifin bu hafta Anayasa Komisyonu'nda ele alınması bekleniyor

AKP Grup Başkanvekillerinin ortak imzasıyla getirilen Meclis İçtüzüğünde değişiklik öngören yasa teklifinin de bu hafta Anayasa Komisyonu'nda ele alınması bekleniyor. Yasama çalışmalarını hızlandırmak gerekçesiyle verilen teklifte muhalefetin konuşma süreleri azaltılıyor, Meclis'in çalışma saatleri ise yeniden düzenlenip iki saat uzatılıyor. İçtüzük değişikliği teklifi Genel Kurul'a döviz ve pankart ile çeşitli materyal getirilmesine yasak getirirken bunu yapan milletvekiline kınama cezası verilmesini öngörüyor. 
 
Meclis Uludere'ye gidecek 

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Uludere'de 34 kişinin ölümüne neden olan olayı incelemek için oluşturulan alt komisyon gerekli yazışmaların tamamlaması ve hazırlıkların bitirilmesi durumunda 17-19 Ocak tarihleri arasında Uludere'ye gidecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları