loading
close
SON DAKİKALAR

Günde en fazla 50 tl harcayarak gezebileceğiniz 5 ülke

Günde en fazla 50 tl harcayarak gezebileceğiniz 5 ülke
Tarih: 03.01.2017 - 16:10
Kategori: Seyahat

Ülke ülke gezmek istiyorsunuz ama yolculuk parası dışında orada harcayacağınız paranın miktarı da gözünüzü mü korkutuyor? O zaman seçeceğiniz ülkelerde bu listeden faydalanabilirsiniz. İşte günde en fazla 50 tl harcayarak gezebileceğiniz 5 ülke...

ENDONEZYA

Endonezya, nüfus yoğunluğu sıralamasında dünyada dördüncü sırada yer alıyor. 17.508 adadan oluşan bu ülke dünyanın en büyük takımada devleti.
Genellikle Endonezya'ya nisan-ekim ayları arasında gidiliyor. Turistler genellikle tarihi yerleri gezmek ve alışveriş yapmak için Endonezya'nın Bali adasını tercih ediyor. Endonezya'nın sahip olduğu birçok volkanik dağ sayesinde tepeleri bulutlarla kaplı dağlar görmek mümkün.
Ayrıca Endonezya, pirinç tarlaları, yağmur ormanları, tertemiz denizleri ve Güneydoğu Asya'nın sahip olduğu en büyük vahşi yaşam alanlarına ev sahipliği yapıyor.

MAKEDONYA

Makedonya, Güneydoğu Avrupa'da bulunan bir Balkan ülkesi. Makedonya'ya gitmek için en güzel zaman sıcaklıkların arttığı yaz aylarıdır.
Makedonya’daki Mavrovo kasabası, son yıllarda kayak tatili için çokça tercih ediliyor. Makedonya'nın en büyük milli parkı olan Mavrovo National Park'ta bu kasabanın içerisinde yer alıyor.
Makedonya mutfağında hem Akdeniz mutfağının hem de Orta Doğu mutfağından lezzetlere rastlanıyor. Sebzelerin ve meyvelerin bolca kullanıldığı bir yemek kültürü vardır. Ayrıca süt ve süt ürünleri, şarap ve rakiya gibi yerel içkiler de sıkça tüketiliyor.

GÜRCİSTAN 

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alıyor. Burada kış ayları oldukça soğuk geçtiğinden seyahat etmek için daha çok bahar ve yaz ayları tercih ediliyor
Gürcistan'daki Kafkas dağları üzerindeki dağ köyleri ve Karadeniz kıyılarındaki kumsalları görülmeye değer. Gürcistan'ın en ünlü mağara manastırı ise 12.yüzyıla ait olan Vardzia.

HİNDİSTAN

Hindistan, dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük ikinci nüfusuna sahip. Hindistan'a giderseniz mutlaka gitmeniz, görmeden gelmemeniz gereken yerler; Tac Mahal, Amber Sarayı, Gurudwara Bangla Sahib, Elefantastic.
Şah Cihan’ın ölen karısı anısına yaptırmış olduğu Tac Mahal, 17. yüzyıldan beri Hindistan’ın Agra şehrinde bulunuyor. Amber Sarayı, harika bir Hint mimarisine sahip. Jaipur’daki Elefantastic tema parkında ise fillerle vakit geçirebilir ve hayatınız boyunca unutamayacağınız dakikalar yaşayabilirsiniz.

FİLİPİNLER

Filipinler, tropikal iklimde yer alan Güney Doğu Asya'nın en gözde seyahat rotalarından. Filipinler, 20'den fazla aktif volkanı, 2.000 yıllık pirinç tarlaları, 100'den fazla etnik topluluklara sahip. Filipinler, 7.000'den fazla adasıyla dünyanın en uzun kıyı şeridine sahip ülkelerinden biri.Filipinler’i 3 ana bölgeye ayırmışlar 
Başkent Manila ve Banaue pirinç teraslarının olduğu kuzey bölge Luzon. Boracay, Cebu ve Palawan gibi turistik yerlerin olduğu bölge Visayas. Ulaşım zor olduğu için çok turist çekmeyen ama doğal harikalara sahip bölge ise Mindanao.


Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları