Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz günü yolcu treninin raydan çıkarak devrildiği kazada, resmi açıklamalara göre 24 kişi hayatını kaybetti, 318 kişi de yaralandı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise ölü sayısının 24 değil 41 olduğunu öne sürdü.
İstanbul'da yarın kuvvetli yağışlar bekleniyor. Küçük çaplı dolu ve hortum oluşma riski de var. Meteoroloji'den vatandaşların su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olması uyarısı geldi.
İstanbul'dan Bursa'ya yük getiren H.Y. isimli alkollü sürücü, trafikte tehlikeli araç kullanınca polis ekiplerinin uyarısı üzerine aracını kenara çekti. Polis ekiplerinin yanına geldiğini gören sürücü H.Y., TIR'da bulunan tabancasıyla başına sıkarak canına kıymak istedi.
OHAL'in kaldırılması öncesi yasal düzenleme Adalet Komisyonu'nda 19 Temmuz Perşembe günü saat 10.00'da görüşülecek. Teklif, gelecek hafta da TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak
CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi oldu.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı'nda yaşanan eylemlere ilişkin 316 sanıklı davada, aralarında dönemin Jandarma Okullar Komutanı eski tuğgeneral Sadık Köroğlu'nun da bulunduğu 31 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Cengiz Holdinge ait olan Murgul Eti Bakır AŞ’de zam talebiyle fiili greve çıktıkları için işten atılan ve ardından işe iade davasını kazanan işçilere şirket yetkilileri ve güvenlik görevlileri saldırdı. Jandarma ise işçileri gözaltına aldı.
Mudanya’nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia Antik Kenti'nin üzerine alışveriş merkezi yapılmasına ilişkin dava süreci devam ederken yer sahibi Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, antik kenti alışveriş merkezi olarak kullanmak için İmar Affı’na başvurdu.
Bugüne dek tam 7 kez uzatılan OHALkaldırılıyor ancak AKP'nin yerine Meclis'e sunduğu kanun teklifi, OHAL'i aratacak gibi. Taslakta, valilere süper yetkiler tanınıyor, MİT, 'sır küpü' oluyor, toplantı ve yürüyüş hakları tırpanlanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdurrahman Madan, Ahmet Murat Altuğ, Şaziye Fırat Civelek ve Tayyibe Kaycıoğlu'nu Danıştay üyeliklerine seçti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’na seçildi.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın, "Sayın Muharrem İnce'nin bazı ifadeleri, Diyarbakır'a gidip “Kürtçe eğitim, Lazca eğitim” demesi İYİ Parti'ye gelen oyların hızla MHP'ye dönmesine neden oldu" dedi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında çoğunluğu muvazzaf asker 47 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.
5 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Devlet Denetleme Kurulu'na işçi ve meslek kuruluşlarında denetleme yapabilme, soruşturma açabilme ve yöneticileri görevden uzaklaştırma yetkisi verildi. İşçi sendikalarının temsilcileri kararnameye tepki gösterdi.
Darbe girişimini bahane ederek 2 yıl boyunca OHAL ilan eden ve bundan güç alan hükümet “hür demokrasi düzenini” ve “temel hak ve hürriyetleri” gasp etti.
Borçları ile gündeme gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeniden yapılandırıldı. Buna göre kurum artık Sayıştay denetimine tabi tutulmayacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.30'da TBMM grup toplantısında konuşacak.
Milli Savunma Bakanı olan Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Yaşar Güler’e devretti.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen'in FETÖ davası kapsamında yargılandığı davada karar çıktı.
Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ı Hazine ve Maliye Bakanı yapmasını eleştirerek, "Damadını ülkenin Hazinesinin ve Maliyesinin başına getiren bir Cumhurbaşkanı’na, piyasalar kredi verir mi? Doğal olarak vermez, vermeyecek" dedi.
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan OHAL'in kaldırılması ve bedelli askerlikle ilgili konuştu.