Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi, 2017 yılında 7 milyar liraya dayandı. 2010 yılında 2,6 milyar lira olan bütçenin bu denli artırılması dikkat çekerken Başkanlık, faaliyet raporunda, 7 milyarlık bütçeyi 'kısıtlı' buldu ve şikâyet etti.
Aydın merkezli 6 ilde, 'FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda, Kuyucak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı E.E'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi, gözaltına alındı.
TSK'nın Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 54. gününe girerken, Afrin kent merkezi yakınlarında çatışmalar yaşanıyor. Sputnik'e konuşan YPG'nin Afrin Komutanı Rojhat Roj, TSK ve ÖSO güçlerinin doğu yönünden Afrin'e varmasına 1 kilometre kaldığını belirtti.
Sermaye Piyasası Kurulu raporuna göre 80 bine yakın kişiden 511 milyon lira toplayan Çiftlik Bank’a yönelik tartışmalar sürerken, şirket sahibi Mehmet Aydın’ın kayınpederi Hakan Soysal’ın geçen ocak ayı sonunda yeni bir şirket kurduğu ortaya çıktı.
Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, "6 yaşında çocukla evlenilebileceği ve asansörde halvet olabileceği" gibi skandal sözler söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız'a sahip çıktı. Erdoğan tepki gösterince Milli Eğitim Eğitim Müdürü tweeti sildi.
Batman TEİAŞ Bölge Müdürü Mehmet Şerif Ekinci, iletim hatlarındaki demir parçaların son günlerde hırsızlar tarafından sökülmesi nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını söylerken "Hırsız beyefendilerden rica ediyoruz. Böyle bir şeye tenezzül etmesinler" dedi.
Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyelerinden Cemal Çolak, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul'da ikametine yapılan operasyonda gözaltına alınarak Sakarya'ya getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çolak, adliyeye sevk edildi.
CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Tunceli’de, aralarında 15 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 13 kişinin, ‘Alevi dedesi’ oldukları iddiasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yurtdışına görevli olarak gönderilmesini Meclis gündemine taşıdı.
Düzce'de, kız imam hatip lisesi yurdunda kalan öğrenciler sabah kahvaltısının ardından fenalaştı. Öğrencilerin yediklerinden zehirlendikleri ortaya çıktı.
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, topraklarının işgal edildiği iddiasıyla kendilerini Çukurova Üniversitesi’nin kapısına kilitleyen Küçük Yumurtalık mahallesi sakinlerinin mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.
Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir araya gelen Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rus-Türk Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı için 3 Nisan'da Ankara'da bir araya geleceğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart Pazar Günü Adana’da katılacağı etkinliklere yurttaşları davet etti.
CHP Genel Başkanı Kmeal Kılıçdaroğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Trabzon Havalimanı'ndan kalkan ambulans uçağın pilotu, kısa süre sonra arıza gerekçesiyle acil iniş istedi. Havalimanı geçici süre ile uçuş trafiğine kapatıldı.
Adana'da 8 ay önce 13 yaşındaki kıza tecavüz ettiği ve hamile bıraktığı ileri sürülerek kızın babası tarafından öldürülen çocuğun, bebeğin babası olmadığı ortaya çıktı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bugün saat 14:00'de Genel Merkez'de basın toplantısı yapacak .
İstanbul'da Nevruz öncesi 6 ilçede 12 adrese yapılan operasyonlarda, bombalı eylem hazırlığında oldukları belirtilen 5 kişi gözaltına alındı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posta yoluyla 23 milyon haneye mektup yollayacağı açıklamasına CHP’den çok sert tepki geldi.
Avukat Ece Güner Toprak, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu 'Çalar Saat' programına konuk oldu.
10 Ekim Ankara katliamının ardından İstanbul Üniversitesi’nde stant açan öğrenciler gözaltına alındı. Öğrencilerden Şilan Delipalta’ya 7 bin TL para cezası verildi. Parayı ödeyemeyen Delipalta hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Para ödenmezse Delipalta 350 gün hapis yatacak.
Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Türkiye'de tıp alanında çalışanlar için bir anma ve kutlama günü olan 14 Mart sağlık çalışanlarının sorunlarının da dile getirildiği bir gün.