Trabzon’da AKP’li Arsin Belediyesi çevre düzenlemesi kapsamında sahil hattına altından su geçmeyen bir köprü inşa etti.
Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK), bugün ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak.
Dünya, Ay ve Güneş'in karmaşık dansı sayesinde bugün gökyüzü Süper Kanlı Mavi Ay'a sahne olacak.
Afrin operasyonunda şehit olan Uzman Çavuş Ali Gümüş’ün dayısı Mehmet Yıldız, "Yeğenim CHP’liydi. Sadece kendisi değil sülalesi CHP’li. Birileri yatıyor, birileri savaşıyor demenin bir anlamı yok. Ortada bir şehit var. Askerde her siyasi düşünceden insan var. Burada siyaset olur mu?” dedi.
Seçim ittifakı ve uyum yasalarını çalışmak için oluşturulan AKP-MHP Komisyonu, yerel seçimler öncesinde yasalaşacak düzenlemeye yeni bir hüküm monte etmeye hazırlanıyor. Buna göre, sandık güvenliği için sandık kurulu başkan ve üyelerine verilen polis çağırma yetkisi genişletiliyor.
696 sayılı KHK ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar nedeniyle cezaevinde bulunanların duruşmalara tek tip kıyafetle katılmaları düzenlemesi için verilen süre 26 Ocak'ta doldu. Uygulama, gerekli yönetmelik yayınlanmadığı için başlatılmadı.
Diyarbakır'da,16 yaşındaki kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğunu kabul eden ve mağdurun babasına, "Şeriata gidelim, cezam ölüm de olsa razıyım" atan imam hatip lisesi öğretmeni A.B.'nin (34) yargılandığı davada karar çıktı.
Kanun Hükmünde Kararnameler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda bugünden itibaren görüşülmeye başlanacak.
Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, eski Trabzon Jandarma Komutanlığı görevlisi tutuksuz sanık Volkan Şahin'in çapraz sorgusu yapıldı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖSO için 1 ay önce 'ABD ile birlikte kurduk demişti, bugünkü grup toplantısında ise ÖSO'nun terör örgütü olduğunu eleştirilerine karşı 'Terör örgütü değil, kendi vatanlarını savunan milli yapıdır' ifadelerini kullandı.
Ahmet Şık hakkında istenen hapis cezası 2 yıldan 3.5 yıla çıktı. Şık'ın avukatı Atalay, müvekkilinin uzun tutukluluk nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını belirterek Şık'ın ilerleyen günlerde duruşmaya katılarak ifade vermek istediğini söyledi.
Zeytin Dalı Harekatı hakkında milletvekillerine bilgi veren Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Bugüne kadar 5'i Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 24'ü ÖSO mensubu olmak üzere 29 şehidimiz vardır" dedi.
Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Türk Tabipler Birliği'ne yönelik yapılan operasyona ilişkin açıklamada bulundu.
İzmit'te, MHP İl Başkanlığı yöneticileri ve parti üyeleri, 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek için vergi borçlarını ödedi. MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, "'Devletimin yanındayım' demenin, eyleme geçirilme zamanı. O da devlete ödediğimiz vergilerle olacaktır" dedi.
Suriye'nin Afrin bölgesinden Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen roketli saldırıda bir kişi yaralandı.
CHP’li hekim vekillerden Ceyhun İrgil, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi hekimlerin gözaltına alınmasına ilişkin tepki göstererek; “Mitingde hedef gösterilenler, yargı eliyle toplanıyor. Bu kabul edilemez” dedi.
Konya'da üvey kızları D.Y.'nin (11) cinsel organını çakmakla yakmak ve S.Y.'ye (13) 'cinsel istismarda' bulunmakla suçlanan M.Y. (27), toplam 43 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın mahkemedeki tutumu nedeniyle iyi hal indirimi uyguladı.
TSK, Afrin operasyonu sırasında "napalm" bombası kullandığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.
Türkiye'de eğitim gören Suriyeli çocukların okullaşmasının önündeki engellerin başında çocuk işçiliği ve çocuk yaşta evlilikler geliyor. Okullaşma oranı ise yüzde 60 düzeyinde.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Bu milletin karşı karşıya kaldığı saldırılara karşı böyle bir zamanda, böyle bir açıklama yapmanın hukuki bir sorumluluğu da vardır. TTB, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Latin Amerika ziyareti ileri bir tarihe ertelendi