Kışlalarda askerlerin gıda zehirlenmeleri nedeniyle hazırlanan protokol hakkında konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 2018'de etlerin 510 milyon TL'ye Et ve Süt Kurumu'ndan yıllık olarak alınacağını söyledi.
Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) yatırımlarının 70 milyar TL’ye ulaşan yüzde 45’lik bölümünü yürüten TCDD Genel Müdürlüğü’nün yapım işleri sözleşmelerinde bulunmamasına karşın yüklenicilerden 2016 yılında 358 araç aldığı belirlendi.
Konya'da 'FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, daha önce görevlerinden ihraç edilen 14 öğretmen gözaltına alındı.
Asya Katılım Bankası A.Ş’nin yönetim organlarını belirlemede, ticari ve idari karar almada yetki ve oy hakkı bulunan A Grubu hissedarlarından olan 68 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.
Türkiye’deki cami sayısı, nüfus artış hızının da üzerinde artarak 90 bine fırladı. Camilerin artışı en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkelerden olan Hindistan’daki cami sayısının nüfusa oranının da üzerinde gerçekleşti.
İstanbul serbest piyasada dolar 3.7720, euro 4.5500 liradan güne başladı.
Anayasa Mahkemesi (AYM) Birinci Bölümü, resmi nikahı olmayan bir kadının, nafaka talebinin reddedilmesi üzerine ‘ihlal’ iddiasıyla yaptığı başvuruyu reddetti.
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, 3 Ocak Çarşamba saat 11.00'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında CHP Genel Merkezinde toplanacak.
KİT’lerin hizmet alımı yoluyla özel şirketlere aktardığı kaynak 2016’da yüzde 24.2 artarak 4.5 milyar liraya yükseldi. Son 5 yılda yapılan ödeme ise 19 milyar lirayı aştı.
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partisinin genel başkanı Meral Akşener’in Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları kurulduğuna yönelik iddialarıyla ilgili olarak, 'Ne yazık ki elimizde çok endişe verici bilgiler var' dedi.
MİT TIR’ları haberleri nedeniyle 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklu yargılanan CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun dosyasına bakan istinaf mahkemesi heyeti, cezaevine yazdığı müzekkerede Berberoğlu’nu hükümlü yaptı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, PKK ile yeniden barış sürecinin başlatılmasının ön şartının örgütün silah bırakması olduğunu belirtti.
AKP hükümeti attığı imza ile Avrupa ülkelerinden sosyal yardım alan yurttaşları zora soktu. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler arasında uzlaşılan 'Otomatik Bilgi Transferi' 1 Ocak 2018 itibarıyla yürürlüğe girdi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca, kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri yönünde açıklamada bulunulduğuna dair haberlerin asılsız olduğu ve kesinlikle gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Baykal'ı telefonla aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti ve tedavisi hakkında bilgi aldı.
HataHatay'ın Yayladağı ilçesine, Suriye tarafından atılan 2 top mermisi düştü. Ölen ve yaralanan kimse olmazken, atışa angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından taşeron işçilere yönelik yazılı bir basın açıklaması yapıldı.
İşlerine iade edilmek için başlattıkları açlık grevinin 300'üncü gününü tamamlayan Semih Özakça ile Nuriye Gülmen'in annesi ve kardeşi Güvenpark'ta gözaltına alındı.
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki Hacılar Ortaokulu'nda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Gamze İ.'nin sınıfta düzenlediği 'kapanma partisi'yle ilgili açılan soruşturmaya, Eğitim Bir-Sen Şubesi tepki gösterdi.
Diyarbakır'daki hastanede HIV'li kadının doğumunda yaşanan skandalla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, 'Hekimlik etiğiyle bağdaşmıyor. Sağlık meslekleri kurulumuz gerekli adımları atacaktır' dedi.
Alarko Holding bağlı ortaklığı Alsim Alarko'nun yer aldığı ortak girişimin, 1.6 milyar lira bedelle sözleşme imzaladığı Kaynarca-Pendik-Tuzla metrosu inşaat ve elektromekanik sistemleri ihalesinin iptal edildiği açıklandı.