Washington Post gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, ABD'de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf'ın iadesini bizzat talep ettiğini öne sürdü.
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 'Makama, şöhrete, paraya, kul olanlardan bu millete hayır gelmedi. Şimdi sadece Allah’a kul olan, bilimin geldiği nokta nereyse orayı çok iyi bilen bir gençlik ideali peşindeyiz' dedi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Topkapı Sarayı'nın Hasbahçesi'nin 'denetimli inşaat'a açılacağı iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı.
Gezi eylemlerinde elindeki sapanıyla bilinen Emine Cansever 11 kişi ile beraber çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, besicilerin 'Bizim kaygılarımız giderilecek mi' sorusuna, "Fakir fukaramız da et yiyecek. En tabii hakkı. 50 liraya eti hakikaten fakir fukara yiyemiyor" yanıtını verdi.
İzmir'de kullandığı araçla önünde seyreden otomobile çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes'in kaza sonrası muayenesini yapan 112 Acil Servis ekibinde görevli personelin, Serbes'in alkollü olduğuna dair ifade verdikleri ortaya çıktı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 'Mansur Yavaş, Ankara’da, siyasette önemli bir figür. Onunla arada bir konuşuyorum. Bizim kesimde de sevilen bir isim' açıklaması üzerine gözler Mansur Yavaş’a çevrildi.
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, zihinsel engelli 17 yaşındaki K.C.'ye tecavüz ettiği iddia edilen 6 kişi, tutuklandı.
Erdoğan'ın '18 Mart törenlerinde konuşturmayın' talimatı verdiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 'Zaten 'konuşturmayın' dedikleri yerde kendi törenlerini yapıyorlar. Bu talimat, benim açımdan bir anlam ifade etmiyor' dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, yaptığı açıklamada, ''Beklentimiz tansiyonun düşmesi. Türkiye, ABD ile arasında mesafe koymamalı'' ifadelerini kullandı.
Darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT yerleşkesinde yayınları kesmeye çalıştıkları iddia edilen 5'i sivil 17 sanığın yargılandığı davada karar çıkması bekleniyor. Mahkeme, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını alıyor.
Kürt sanatçı Şivan Perwer, son günlerde hükümete yakın medya organlarında hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi.
AKP'li Mustafa Elitaş, OHAL'in uzatılacağını açıkladı. Önce MGK sonra Bakanları Kurulu toplanacak. OHAL'in 3 ay daha uzatılması planlanıyor.
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye’de görev yapmakta olan Jandarma ve Polis Özel Harekât birliklerine yemek verilmediği iddialarını TBMM’ye taşıdı.
Burdur'da 26 yaşındaki Nadir Bedir'i döverek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 6 sanığın tahliye edilmesine tepki gösteren anne Emsal Bedir, ''Oğlumuz toprağın altında, bunlar sokaklarda geziyor. Adalet mi bu?'' diye isyan etti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik iş birliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, Çin'e Türkiye'den önce S-400 hava savunma sistemi teslimatı yapacaklarını söyledi.
Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre; haftasonu İstanbul'da güneşli hava mola verecek, bir günlüğüne yağışlı ve soğuk hava etkili olacak.
Kişisel internet sitesinde yazdığı yazıda, 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan Sedat Peker'in zorla getirilmesine karar verildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 'Çok şükür, artık Itri'nin marşıyla herkesin 'Allahu Ekber' diyerek katılabileceği marşlarla şehitlerimizi defnedebiliyoruz' dedi.
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, IŞİD’in Ezidi, Hıristiyan ve Sünni olmayan Müslümanlara karşı eylemlerini soykırım olarak tanıdı. AKP’li Suat Önal ise çekimser kaldı.
Kadıköy'de bir gece kulübünde içki şişesinin patlaması sonucu Nagihan Örküş'ün gözünde görme kaybı oluşmasına neden olan barmenlere soruşturma açıldı.