Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran anayasanın halk oylamasından geçmeyeceğine inandığını söyledi. Oran, 'CHP ne yapmalı' sorusuna 'Eski ve yeni tüm partililer seferber edilmeli, 81 ilde çalışma yapılmalı' dedi.
Rakel Dink: Bugün, bu karanlık dönemde 'neyse ki bizimkiler iktidarda' diye avunanlar, sanmayın ki iktidarda olan sizdendir. Sizin iyi niyetlerle bu ülkeyi yönetmesi için gönderdikleriniz, halk çocuğuyken devlet adamları oldular.
CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, mecliste düzenlediği basın açıklamasında; darbe girişiminden bu yana OHAL’le yönetilen ülkemizde OHAL uygulamalarının artık çığırından çıktığını, demokrasiye ve insan haklarına dönük bir kıyım uygulandığını iddia etti.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin'in Midyat ilçesinde yargılandığı örgüt propagandası davasından beraat etti.
Gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında 2 yıl 4 aydan 7 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Dolarınızı kısarız, dövizinizi kısarız diyorlar. Ne kısacaksanız kısın, bu millet küllerinden yeniden doğar, sizi boğar.
CHP'li Murat Emir, anayasa teklifine ‘evet’ diyecek vekillere,'Bütçe üzerinde yetkiniz yok seçmeninizin karşısına nasıl çıkacaksınız?' dedi.
Mahmut Toğrul, Gaziantep gözaltıları dolayısıyla yaptığı açıklmada, 22 Temmuz 2016 tarihinden itibaren toplam 4401 kişi gözaltına alındığını 1214 kişinin tutuklandığını belirtti.
Nutella'da kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan haberlerle ilgili konuşan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, "Ürünlerimizin her koşulda güvenli olduğunun arkasında olduğumuzu tekrar etmek istiyorum" dedi.
CHP Adana İl Örgütü, tek adamlık rejimine geçişi öngören 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda ikinci tur oylamaları sürerken, referandum olasılığına karşı CHP örgütleri çalışmalarını hızlandırdı.
CHP'li Necati Yılmaz, Tunus’un devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin kullanmış olduğu ve THY’nin 78 milyon dolara satın aldıktan sonra VIP donanımlı hale getirilerek, Cumhurbaşkanlığı’nın hizmetine verilen uçağı TBMM gündemine taşıdı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 yıl önce katledilen gazeteci Hrant Dink için anma mesajı yayınladı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisi ve HDP’li vekillerin tutuklanmasının bir masa etrafında saat saat hesaplandığını söyledi.
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, anayasa değişiklik teklifinin ikinci turunda tüm milletvekillerini uyardı. Aydın ülkenin uçurumun eşiğinde durduğunu kaydederek, 'Bu değişikliğe ‘Evet’ diyen milletvekillerini bir kez daha düşünmeye davet ediyorum' dedi
FETÖ'nün, TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 243 kişiden 95'i yakalandı.
YAŞ kararlarını 2016'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına sunan Kurmay Albay Fehmi Atuk’un tanık olarak verdiği ifade sırasında, savcıya 'Hocam' diye hitap etmesi, çelişkili açıklamalarda bulunması şüphe uyandırdı.
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan biri polis memuru 2 kişi, terör örgütü üyeliği suçundan tutuklandı.
Gazeteci Hrant Dink, katledilmesinin 10. yılında Agos Gazetesi önünde anılacak.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Üniversite mezunları istihdama katılmamalarına yönelik eleştirilerine TBMM’de yaptığı konuşmada tepki gösterdi.
YSK, anayasa değişikliği ikinci tur görüşmelerinden çıkacak sonucu beklemeden referandum hazırlığı için kabin ve aparat ihalesi açtı.
Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ'a ait 185 hedef karadan ve havadan, Türk, Rus ve koalisyon jetleri tarafından ateş altına alınarak imha edildi, 16 terörist etkisiz hale getirildi.