ABD Yönetimi, darbe girişiminin ardından Türk Hükümeti’nin olaydan Fethullah Gülen’i sorumlu tutmasına yönelik yaklaşımını temelden değiştirip ilk kez, Türkiye’nin Gülen’in Türkiye’ye iadesi için hazırladığı dosyanın 'haklı ve yerinde' olduğunu açıkladı.
TMMOB Mimarlar Odası: 'Hiçbir gerekçenin; evrensel hukuk ilkelerinin yok sayılmasını meşru hale getiremeyeceği gibi; temel insan hak ve özgürlüklerinin gasp edilmesini makul gösteremeyeceğini vurgulamaktayız.'
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: Türkiye’nin en köklü en eski gazetelerinden olan Cumhuriyet Gazetesi'ne karşı başlatılan operasyon basın özgürlüğüne doğrudan saldırıdır.
TÜSİAD, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonun, 'medya kurumlarının çoğulcu demokraside yüklenmesi gereken görevi zayıflatan' bir örnek oluşturduğunu açıkladı.
Irak Ordusu tarafından IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen Musul operasyonu yeniden başlatıldı. Peşmerge güçleri de ordu birliklerine lojistik destek sağladı.
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Cumhuriyet'e düzenlenen operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.
Basın Konseyi Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyon ve gözaltılara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 'Yargı aracılığı ile Cumhuriyet gazetesine karşı girişilen hukuk dışı, ölçüsüz kararlar siyasi niteliktedir' denildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından yurt dışında bulunan gazeteci Can Dündar'ın Çengelköy'deki evinde arama yaptı.
Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde özel harekat polisi olarak yetiştirilecek 10 bin aday için başvuru tarihi 2 Kasım olarak açıklandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Taksim’deki AKM binasının yıkılarak yerine içinde büyük bir opera salonunun da yer alacağı yeni bir binanın yapılacağını iddia etti.
CHP İstanbul Gençlik Kolları Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon yapılması, yönetici ve yazarlarının gözaltına alınması üzerine bu akşam 20.00'dan itibaren gazete önünde nöbet tutacak.
Cumhuriyet Gazetesinin yönetici ve yazarları bugün yapılan operasyonlarla gözaltına alındı. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç gazete önünde bir açıklama yaptı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 3 asker yaşamını yitirdi, 1 asker yaralandı, 4 terörist etkisiz hale getirildi.
Hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun avukatı, müvekkilinin 2. kez tutuklanmasına itiraz etti...
15 Temmuz darbe girişimi sırasında oluşan hasar nedeniyle kaldırılan Atatürk tablosu TBMM lokantasına geri asıldı...
Tutuklanan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın güvenlik gerekçesiyle avukatlarına bile söylenmeden uçakla İstanbul'a, oradan kara yolu ile Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki F Tipi Cezaevi'ne bugün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında konuldukları öğrenildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yapılan operasyonlarda yazar ve yöneticileri gözaltına alınan Cumhuriyet’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ‘Karşı darbeyle karşı karşıyayız’ dedi.
Cumhuriyet Gazetesine yönelik başlatılan operasyon hakkında gizlilik kararı getirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların, yurdun bazı bölgelerinde, akşam saatlerinde kar yağışına dönüşmesinin beklendiğini duyurdu.
Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonda 11 yazar ve yönetici gözaltına alındı.
Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. 13 isim hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtilirken gazetenin birçok yazar ve yöneticisinin evinde arama başlatıldı.