AKP, teşkilatlardaki ve belediyelerdeki cemaat mensuplarının ayıklanması çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin genelge yayımladı.
Ergenekon davasına bakan emekli hâkim Köksal Şengün, 'Biz tamamen, sözüm ona hazırlanmış, kurgulanmış belgelerle insanları yargıladık. O belgeler boştu. Hiçbir zaman altı doldurulamadı' dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonra sadece vatan savunmasıyla ilgilenecek.
AKP’de darbe girişimindeki istihbarat zafiyetine dikkat çektikleri Fidan’ın hazırladığı listelerle tasfiye operasyonu yapılmasının sağlıklı olup olmadığı sorgulanıyor.
Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı. Vali Mutlu'ya mahkemedeki sorgusunda Gezi direnişi sırasında attığı twit soruldu.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etti.
'Ateist ve Marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar merak ediyorum' diyen ve dünden beri gözaltında tutulan Tunceli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Candan Badem serbest bırakıldı.
Başbakandan Varlık barışına ilişkin açıklama: İçeride dışarıda para var. Getirin ortaya çıkarın para da işe yarasın ekonomiye katkı sağlasın. Paran varsa derdin var. Hiç değilse para gelsin bir işe yarasın. Orada duruyor sizi de bizi de huzursuz ediyor.
Anayasa Mahkemesi (AYM), darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan üyeleri Alparslan Altan ve Prof. Erdal Tercan’ı meslekten ihraç etti.
YÖK’e bağlı Ulusal Tez Merkezi’nde bulunan Fethullah Gülen’le ilgili tezi silinen Tunceli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Çobanoğlu, 'Zamanında bu çalışmamdan dolayı cemaatin hışmına uğradım' dedi.
FOX Tv haber müdürü Ercan Gün'ün tutuklandığı haberi Ercan Gün'ün avukatı Çağrı Çetin tarafından yalanlandı.
Aralarında Tuğba Kuruyemiş'in sahibi işadamı Ahmet Tonkul'un da yer aldığı 5 kişi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı.
FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün, Hrant Dink soruşturması kapsamında tutuklandığı iddia edildi.
MHP'nin olağanüstü kongre sürecinde tartışmalara neden olan Ankara İcra Hakimi Burhan Yaz, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ilişkin soruşturma kapsamında Kırşehir'de yakalandı.
Boydak Holding eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde gösteri yapanlar tarafından linç edilen er Kurtuluş Kaya'nın babası Satılmış Kaya, oğlunun ölümüne neden olduğu iddia edilen komutanlar ve linç girişiminde bulunanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu
'15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi' başlıklı maddesiyle olağanüstü toplanan Din Şurası Sonuç Bildirgesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından açıklandı.
Bursa'da, devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Uludağ Üniveristesi'nde görev yapan 86'sı akademisyen 65'i ise idari personel olmak üzere toplam 151 kişi açığa alındı.
İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın kurucusu Fethullah Gülen hakkında '15 Temmuz darbe girişiminin talimatını verdiği' gerekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.
Başbakan Binali Yıldırım'dan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bugün yeni bir davet geldi. Yıldırım, CHP liderini telefonla arayarak 'Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi sizi de aramızda görmek ve davetimizi yenilemek istiyoruz' dedi.