Yunanistan hükümetinin, darbe girişimi sonrası Türkiye'de yaşananlar nedeniyle, ülkeye sığınan 8 darbecinin iadesi konusunda tereddüt yaşadığı söyleniyor.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan hakim ve savcı sayısı 52’ye yükseldi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Darbe girişimi davasının duruşmaları Ankara’nın Sincan ilçesinde görülecek' dedi.
Bülent Arınç, 15 temmuz darbe girişimi sonrasında Twitter'daki resmi hesabından bir açıklama yayınladı.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi. Canikli bir istihbarat zaafiyeti olduğunu ve köklü reformlar yapılacağını söyledi.
Televizyoncu Acun Ilıcalı, Milli futbolcu Arda Turan, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, popçular Hadise ile Fettahcan, oyuncular Murat Yıldırım ile Hakan Ural ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da Kısıklı'da halka seslendi.
Kurmay Albay Birkan Çörez, Boğaziçi Köprüsü'ne çıkarak canına kıymak istedi. Albay Çörez'i polisler ikna ederek gözaltına aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Başbakan Binali Yıldırım'ın da darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ulaşamadığı ortaya çıktı.
Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalar nedeniyle 3-4 yıl cezaevinde yatan kurmay subaylar, başarısız darbe girişiminin ardından kritik ve önemli konumlara yerleştirildi. “Acil” koduyla göreve çağırılan kurmaylar göreve başladı.
MGK tavsiyesi ile 3 ay süreli OHAL ilan edilmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'ndaki kabulü, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda üç polis şehit oldu, bir polis yaralandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısı düzenledi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, bu akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda 'Yeni bir darbe'dedi.
15 Temmuz darbe girişimine karşı bu akşam saat 22.00'de binlerce vatandaş Boğaziçi Köprüsü'nde toplandı. Boğaziçi Köprüsü'nün bir süreliğine trafiğe kapatılması bekleniyor.
Ankara Valiliğinden, Etimesgut ilçesinde bulunan askeri birliklerde bir hareketlilik olduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
İstanbul Emniyeti Müdürlüğü ekipleri, uzun namlulu silahlarla Vatan Caddesi’ndenki Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutmaya başladı. İstanbul’daki askeri kışlalar önünde de polis ekipleri önlem almaya başladı.
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, OHAL kararı üzerine 21 Temmuz 2016 tarihinde yazılı bir basın açıklaması yaptı.
81 ilde OHAL uygulanmasını içeren tezkere 346 oyla kabul edildi.
Kuleli Askeri Lisesi’nde 9, 10, 11 ve 12’inci sınıflarda okuyan 62 askeri öğrenci, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlediği baskını yöneten Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in ifadesinde, 'Darbeciyim, isterlerse idam etsinler ama FETÖ'cü değilim' dedi.
Alevi Dernekler Federasyonu ve Bileşenleri, ülkede yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kararına ilişkin bir açıklama yayınladı.