Avrasya Araştırma şirketinin Başkanı Kemal Özkiraz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in kendisini arayarak küfür ettiğini ve ölümle tehdit ettiği söyledi.
Yeniden gündeme gelen 17-25 Aralık operasyonuna ilişkin dikkat çeken bir açıklama da Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi. Günay, "O dönem başbakan olan Erdoğan, komisyon başkanını aradı. Toplantıyı erteledi. O bir hafta içinde birtakım girişimler oldu" diye konuştu.
Cumartesi Anneleri 858. hafta açıklamasında 27 yıl önce gözaltına kaybedilen Kenan Bilgin için adalet istedi.
İçişleri Bakanlığı okul kolluk görevlisi, güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ile okul giriş çıkışlarında görev alacak devriye ekiplerinin görev ve sorumluluklarını belirleyen talimatı valiliklere gönderdi.
CHP'li Ahmet Akın, gerçekleştirilen yüzde 15 oranındaki zamla birlikte elektrik üretim amaçlı santrallerin kullandığı doğalgaz tarifesine bu yıl içerisinde toplam yüzde 55’in üzerinde zam yapıldığını belirterek, “Bu zamlar 1 Ekim'de elektrik faturalarına yapılacak ve doğrudan vatandaşa yansıtılacak fahiş bir zammın habercisi" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sivas Kongresi'nin 102. yılı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Kayseri’de özel halk otobüsü işletmecileri hak edişlerinin ödenmemesine ve kilometre ücretlerinin düşürülmesini AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanarak eylem yaptı.
10 Ekim davasında tanık Kurt, askerlerin yanında IŞİD emiri İlhami Balı’yla konuştuğunu söyledi. Avukatların uzman çavuşun ismini sorması üzerine mahkeme başkanı, Muhammed Kasım Kurt’un cevap vermesini istemedi.
İzmir’in Bayraklı ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) ait giysi kumbaraları zabıta ekipleri tarafından izinsiz olduğu gerekçesiyle toplatıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Sermaye Piyasası Kurulu, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun, Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile görevden alındı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu, 6 fakültenin adı değişti.
Milli Mücadele'nin temel taşlarından Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 81 ile genelge gönderdi. Buna göre corona virüs aşısı olmayan işçilere haftada bir kez PCR testi zorunluluğu getirildi. Uygulama 6 Eylül'de başlıyor.
Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hüküm giyen Sedat Peker “BAE'nin görevli memurları ‘Bizim ülkemizde başka bir ülkeyi kötüleyen videolar çekemezsiniz’ diye düşüncelerini söylediler. Burası yabancı ülke ve kanunlarına tabiyim. Tüm imkânlarımı zorlayıp video çekme gayretinde olacağım” dedi.
28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "28 Şubat Davası’nda evet suçlular var. Ancak bu suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı" dedi.
11'i çocuk 36 yurttaşın yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı Rıza Bey Apartmanı davası bugün görülürken, hakimin sanıkları 'yalan söyleme hakları var' diye yönlendirmesi tepki çekti.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 558 bin 500'e yükseldi. Vaka sayısı ise 220 milyon 30 bin 490 oldu.
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 17-25 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı verilmiş olsa da ses kayıtlarının arşivde bulunduğunu belirterek "Yeni deliller ortaya çıkarsa takipsizlik kararı verilen dosya yeniden canlandırılır" dedi.
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'Ülkeye Giriş Tedbirleri' konulu genelge gönderdi.
Yargıtay'ın Ankara Ahlatlıbel'de inşa edilen yeni hizmet binasının açılışında, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın cübbesi ile dua etmesi büyük tepki çekti. Hukukçulara göre yaşananlar, şeriat devleti görüntüsü verdi.