Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversitelerle ilgili 'fuhuş evleri' ifadelerini kullanan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlattı.
Vergi yapılandırmasında son günlere yaklaşırken, vergi dairelerindeki yoğunluk devam ediyor. Uzayan sıralarda bir çok kişinin “sosyal mesafe” kuralını hiçe saydığı görüldü.
Barajlarda su seviyelerinin düşmesiyle ortaya çıkacak bataklık ve küçük gölcüklerin sivrisinek larvalarının üremesi için uygun ortam oluşturacağı belirtildi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kiptaş İzmit Çınar Evler Sosyal Konut Projesi”nin temel atma töreninde konuştu.
Tekirdağ'da 3 aylıkken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 17 aylık Yaren Belli'nin ailesi, bebeklerinin Amerika'da tek dozu 2,5 milyon dolar olan gen tedavisinden yararlanabilmesi için destek bekliyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye ve bağlı şirketlerde asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını duyurdu.
Mizah dergisi Homur, Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü kent ve hak mücadelecisi mimar Mücella Yapıcı'ya verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarda çalışanlar için en düşük ücret 3 bin 100 TL oldu.
Gaziantep-Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan Şencan, bin TL'lik pandemi yardımıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Hakkari'de kardan kapanan yolun açılması için yürütülen çalışmalarda 2 asker çığ altında kalmış, 1 askerin şehit olduğu bildirilmişti. Çığ altındaki diğer askerden de acı haber geldi.
Şehir hastanesi yapılacak diye sökülen 116 dönümlük Botanik Park, hastane projesinin iptal olmasıyla kaderine terk edildi.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 772 bin 66'ya yükseldi. Vaka sayısı ise 81 milyon 149 bin 866 oldu.
İçişleri Bakanlığı, hafta için akşamdan sabaha, hafta sonu ise kesintisiz uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan toplam 40 bin 592 kişi hakkında işlem yapıldığını açıkladı.
Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde önceki dönemlere ilişkin yolsuzluk iddiaları gündeme gelirken, bir çok suç için soruşturma açılabilmesi adına İçişleri Bakanı ya da valilerin izni gerekiyor. CHP’li isimler için soruşturma izni verilirken AKP’li başkanlara ise aynı sistem uygulanmıyor.
28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 sivilin yaşamını yitirdiği vahşetin 9. yıl dönümü.
Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren alışveriş merkezleri yeni bir uygulamaya gidiyor. Her AVM kendi e-ticaret sitesini açıp bölgesindeki tüketiciye satış yapacak.
Sayıştay, AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürü atamalarını ‘Memuriyete sınavsız girişin bir yolu olarak kullanıldığını’ ve bu yolla açıktan atanan dört kişinin mevzuata rağmen mühendis, tekniker ve şef kadrolarına atandığını belirledi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Elazığ Kavaktepe'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5,6 olduğunu belirterek, "24 Ocakta Sivrice'de meydana gelen depremin artçısı olarak nitelendirebiliriz" dedi.
İçişleri Bakanlığı'na derneklere kayyum atama yetkisi veren düzenlemeye ilişkin Soylu'nun Yeni Şafak yazarını arayıp 'STK'ların İslami çalışmaları engellenmeyecek' garantisi verdiği ortaya çıktı.
İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili ek genelge gönderdi.
Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz ile İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinin haftaya sağanak yağışla başlaması bekleniyor.