İktidar, jeotermal enerji santralları (JES) için Muğla’da 32 sahayı ilana çıkardı. 30 yıl süreyle katliama açılacak yerler arasında doğa ve turizm harikası Bodrum Mazı, tarihi Bafa, Türkbükü, Dalyan, Datça ve Marmaris’teki sahalar bulunuyor.
Türkiye İşçi Partili 7 gencin Ankara Bahçelievler’de katledilmesinin üzerinden 42 yıl geçti.
İstanbul’da ESP ve SGDF’ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve SGDF Eş Başkanı Alev Özkiraz'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
GATA Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin başhekim yardımcılığı görevini yürütürken ‘çok eşliliği’ savunan sözleri nedeniyle görevden alınan Ali Edizer hakkında, Ankara Tabip Odası tarafından soruşturma başlatıldı.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Bülent Arınç'ın başhakem olarak lehinde karar verdiği şirketin yönetim kuruluna girdiğini kaleme aldı.
Yargı, Çukurambar’da, hülle yoluyla TOKİ'ye devredilen ve satışa çıkartılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde Atatürk’ün mirasına aykırı konut ve ticarete ilişkin plan değişikliklerinin yapılamayacağına hükmetti.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar’ın taşınır, taşınmaz mal varlığı ile banka hesaplarının tamamına el konulmasına karar verdi.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Şubat ayında Covid-19 pozitif tanılı 24 hasta Mersin'de tedavi altına alınmış. Bakanlık, Türkiye'de ilk vakayı 11 Mart'ta açıklamıştı. Bu bir skandaldır" dedi.,
DSİ’yi denetleyen Sayıştay, kurumun kendi imkânlarıyla yapabileceği bazı işleri şirketlere yaptırarak gereksiz harcama gerçekleştirdiğini tespit etti.
Oğlu 15 Temmuz'da darbeye teşebbüsle suçlanarak tutuklanan Melek Çetinkaya, askeri öğrencilerin dosyasının cumhurbaşkanlığı adına talep edildiğini söyledi.
Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün skandal açıklamalarının ardından GATA'daki başhekim yardımcılığı görevinden alınan Ali Edizer'in devlet kadrolarında nasıl yükseldiğini kaleme aldı.
Türkiye'den vizesiz olarak girilebilen ülkelerden biri olan Japonya, 1 Ekim 2020 itibarıyla vizesiz seyahati sonlandırdı. Gerekçe olarak Covid-19 salgını gösterildi.
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'yle ilgili raporuna tepki gösterdi.
Sayıştay’ın genel raporlarına göre, aralarında Diyanet’in de bulunduğu 9 kamu idaresi toplam 42.7 milyar lira ödenek üstü harcama yaptı. 53.4 milyar liralık yedek ödeneğin de 53.3 milyar lirası kullanıldı.
Avrupa Komisyonu'na göre Türkiye'de demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti geriliyor. Türkiye aday ülkeden ziyade "önemli bir ortak" olarak görülmeye başlandı.
İstanbul’un Kurtuluşu’nun 97. yıldönümü, dün gün boyu süren etkinliklerle kutlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, akşam saatlerinde de Gülhane Parkı ve Maltepe Miting Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde İstanbullularla bir araya geldi.
Dünyada koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 54 bin 607'ye yükseldi. Virüs bulaşan kişi sayısı ise 36 milyon 45 bin 50 oldu.
Metropoll Araştırma, 'Türkiye'nin Nabzı- Ayın 5 Rakamı' anketinin sonuçlarını paylaştı.
Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER) Başkanı Mustafa Daşçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yurt dışına ‘yardım’ olarak gönderilen tıbbi cihazların üreticiden hibe olarak alındığını söyledi.
HOMUR Mizah ve Karikatür Grubu, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın 5. yıl dönümü yaklaşırken yurt dışına kaçan, kamplarda yaşadığı bilinen davaları devam eden 17 firari sanığın yurt dışından getirilerek yargılanmasını talep etti.