Meclis Genel Kurulu'nda 66 maddelik Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin 57 maddesi kabul edildi.
Eskişehir İdare Mahkemesi, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği’nin başvurusu üzerine, 18 kızıl geyiğin avlanması yönünde açılan ihale için ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.
TBMM'de koronavirüs vaka sayısı 5'i milletvekili olmak üzere 37'ye yükseldi. Bunlardan 4'ü milletvekili 20'sinin tedavisinin tamamlandığı belirtildi.
Melih Gökçek döneminde yıllık 32 bin 500 TL kira bedeli ile devredilen belediye kantininin, açık ihale yöntemiyle aynı şirkete yıllık 391 bin TL’ye kiralanarak 12 kat fazla gelir elde edildiği duyuruldu.
Burdur 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı'nda, koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan asker sayısı 670'e yükseldi.
Van'da, içinde kaçak göçmenlerin de bulunduğu teknenin batmasının ardından bölgede arama çalışmaları sürüyor. Bugün yapılan çalışmalar kapsamında 2’si çocuk, 5 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Van Gölü'nden çıkarılan toplam ceset sayısı 45'e ulaştı.
Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin yeni infaz yasasının "şekil yönünden" iptalini istediği başvurusunu reddetti. CHP, mahkemeye sadece şekil yönünden değil esas yönünden iptali istemiyle de başvurmuştu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin sembol alanlarının çehresini değiştirecek proje yarışmalarında jüri üyeliği yapacak uzmanlarla, İPA Florya Yerleşkesi’nde bir araya geldi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Man Adası davalarında verilen tazminat cezalarına ilişkin açıklama yaptı.
AKP Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu, 15 Temmuz’da mezarlık ziyaretinde çekilen fotoğrafta CHP’li Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun’un yüzünü buzlayarak sosyal medya hesabında paylaştı.
TÜİK, 2019 yılına ait göç istatistiklerini yayınladı.
Dünyada koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 593 bin 100'e yükseldi. Virüs bulaşan kişi sayısı ise 13 milyon 967 bin 833 oldu.
Gazeteci Murat Yetkin, Erdoğan'ın TBMM'deki 15 Temmuz konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu "FETÖ" ile ilişkilendirip muhalefeti ezmeye dönük bir plan kurduğunu ancak bu planın bozulduğunu, bir diğer hedefin ise CHP kurultayını engellemek olduğunu söyledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulamasını uzatma yetkisini veren yasa tasarısı dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür A.Ş. tarafından çıkarılan Kanal İstanbul kitabı için 17 farklı disiplinden 29 bilim insanı çalıştı. Kitabın editörlüğünü Prof. Dr. Derin Orhon, Prof. Dr. Seval Sözen ve Prof. Dr. Naci Görür yaptı.
11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sema Turan, "Covid-19 pandemisinde ikinci dalganın geleceğini bilim insanları olarak ön görüyoruz, olabileceğini de düşünüyoruz" dedi.
İBB Meclis toplantısında İYİ Partililer, AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun Fethullah Gülen’i övdüğü tweetinin yazılı olduğu dövizleri göstererek partilerine yönelik tutumu protesto ettiler.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un en önemli 3 sorunundan biri olarak nitelediği Kanal İstanbul projesiyle ilgili görüşlerini, 4 siyasi partinin genel başkanıyla paylaştı.
İBB, Sulukule'de kentsel dönüşüm sonrasında yapılan sitelerle mahalleyi ayıran 13 kapıyı kaldırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından açılan ihale ile Eskişehir’de 18 kızıl geyik vurulacak. 6 ayrı bölgede yapılacak 18 geyik vurma ihalesi için 513 bin lira muhammen bedel biçildi. Hayvan hakları savunucuları geyiklerin vurulacak olmasına tepkili.