Çorum’un Kargı ilçesi AKP'li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eken, CHP Belediye Meclis Üyesi Sonay Ergül’ün aracını kurşunladı.
New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin'in sosyal medya hesabından yaptığı "Her şeyin başı eğitim değil, adalettir" paylaşımına eski bakan Bahattin Yücel'den 'Her şeyin başı üretmektir' yanıtı geldi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 2,5 yıldır yapımı duran ve yatırım planında yer almayan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, hattın yapılış şeklini eleştirdi.
Kuveyt’in Al Mutlaa şehrinde Kolin İnşaat bünyesinde çalışan ve iş bitiminden sonra toplu olarak Ankara’da karantinaya alınacakları söylenen 230 Türk işçi, son anda verilen bir kararla İstanbul'a indirildi. İstanbul’dan memleketlerine dönen 230 kişiden 7 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Tunç Soyer veya İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir tek sahte hesabı yoktur" dedi.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde evlerinin bahçesinde oturan 2 kişinin polis tarafından darbedildiğine ilişkin görüntülerin gündeme düşmesinin ardından Kadıköy'de de bir kuyenin polisin şiddetine maruz kaldığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 153 Çağrı Merkezi çalışanları, zabıta personeli ve itfaiye erleriyle bayramlaştı. Pandemi sürecinde yaptıkları hizmetleri anlatan İmamoğlu, “Sosyal belediyeciliğin en vicdanlı dönemini yönetiyoruz. Yapılan bütün bu destekler de 16 milyon insana ait" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya’da Özel Çevre Koruma Bölgeleri ve Doğal SİT alanlarında bugüne kadar 247 denetim gerçekleştirildiğini belirterek, "413 yapının imara aykırı ve izinsiz yapıldığını tespit ettik" dedi.
ANAR koronavirüs salgınıyla ilgili araştırmasının sonuçlarını yayınladı. "Koronavirüs salgını dışında ülkenin en önemli sorunu nedir?" sorusuna ankete katılanların yüzde 77,6'sı ekonomi cevabını verdi.
Mayıs ayı içinde olağanüstü toplanan İBB Meclisinde, AK Parti ve MHP grupları, salgın ve deprem gibi olağanüstü dönemlerde sosyal yardımlarda “vatandaş beyanının yeterli görülmesi”ne hayır dedi. İBB, bu nedenle artan başvuruların tespiti için yardım talebi toplamayı durdurduğunu duyurdu.
Çocuğun eğitim hayatında karşılaştığı zorlukları gerekçe gösteren bir kadın, çocuğuna kendi soyadını vermek için yargıya müracaat etti. Yargıtay, çocuğun soyadının annenin soyadı olarak değiştirilmesinin çocuğun üstün yararına olacağına hükmetti.
Singapurlu bilim insanlarının yaptığı koronavirüs modellemesine göre, Türkiye'de Covid-19'un bitmesi için 120 günden fazla süre var. Ancak bunun bir tahmin olduğunun altını çizen bilim insanları, “Salgında bu yaşam döngüleri ülkelere ya da bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor” dedi
İzmir’de geçen hafta cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’nın aynı anda nasıl çalındığı henüz netlik kazanmazken Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkanı Aziz Şasa, merkezi ezan sisteminin frekans bilgilerine herkesin ulaşabileceğini açıkladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da 17-23 Mayıs tarihleri arasında yapılan hizmetlerin yer aldığı bir videoyu sosyal medya hesabından yayınladı.
Limak’a bağlı, Ankara Beypazarı Barajı şantiyesinde göçük meydana geldi. İş makinesi operatörü İrfan Börklü yaşamını yitirdi.
Dünyada koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 346 bin 761'e yükseldi. Virüs bulaşan kişi sayısı ise 5 milyon 502 bin 590 oldu.
Çorlu tren katliamında çocuklarını kaybeden anneler TCDD'nin bayram dolayısıyla yayınladığı reklama tepki gösterdi.
İzmir'de, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camilerin merkezi sistemine girilerek müzik yayını yapılmasının ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan 30 kişilik özel ekip, şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Muğla'da milli boksör olduğu öğrenilen Selim Ahmet K. (26), birlikte yaşadığı kız arkadaşı Zeynep Şenpınar'ı (25) dövüp göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Bıçakla kendine de zarar veren Selim Ahmet K., tedavisi için polis gözetiminde hastaneye kaldırıldı.
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, yapılan anjiyonun ardından rahatsızlanınca götürüldüğü hastanede koronavirüs testi pozitif çıkan E.K.'ye (90), geçmiş olsun ziyaretine gelen 48 kişi karantinaya alındı.
RTÜK’e ilişkin açıklamalarda bulunan Bildirici, “İşin arkasında ciddi bir çıkar ağı var” dedi. Bildirici, dış ülke gezilerinde RTÜK üyelerinin günlük harcırahlarının 230 Avro olduğunu ve üyelerin sürekli dış gezilere gidip birbirlerini ağırladıklarını kaydetti.