Düzce'de kuvvetli sağanak ve heyelan nedeniyle şu ana kadar Cumayeri, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde mahsur kalan 219 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Kaybolan 7 kişiden birinin cansız bedeni denizde bulundu.
AYM, CHP İstanbul Milletvekili, anayasa profesörü ve insan hakları hukukçusu İbrahim Kaboğlu'nun, kendisi hakkında hakaret içeren ifadelerin yer aldığı kitap ve makalelere ilişkin başvurusunu haklı buldu.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a, bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iştiraklerdeki yönetim kurullarının yüzde 90'a yakın bölümünün istifa ettiğini duyurdu. İmamoğlu, "Genel müdürleri de görevden aldılar. Dolayısıyla artık önümüzdeki süreç kısmen açılmış oldu" dedi.
Anayasa Mahkemesi, tahliye olduğu halde yeniden tutuklanan Atilla Taş hakkında hak ihlali kararı verdi.
Ankara 9.idare Mahkemesi Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin de açtığı ODTÜ yolu davasına yürütmeyi durdurma vererek iki ayrı davada çifte durdurma kararı verdi.
15 Temmuz darbe girisimi gecesinde Boğaz köprüsünde öldürülen askeri okul öğrencisi Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, Japon medyasının Murat Tekin'in mezarını ziyaret edip, haberini yaptığı duyurdu.
Çorlu tren faciasına ilişkin davanın 'görülemeyen' duruşması için mahkeme tarih verdi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman sosyal medya hesabından Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümüne ilişkin bir mesaj paylaştı.
TMMOB heyeti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin görüntülerin TRT 1 Ana Haber Bülteni’nde yayımlanması nedeniyle yürüttüğü soruşturma kapsamında TRT’ye operasyon yaptı.
Bakur belgeseli nedeniyle Çayan Demirel ile birlikte 4’er yıl 6’şar ay hapis cezası alan gazeteci ve yönetmen Ertuğrul Mavioğlu, “Nelerin üstesinden geldik, bu zorbalık da aşılır elbet!” sözleriyle tepki gösterdi.
Cumhuriyetçi Senatör Scott, Rusya'dan S-400 satın alan Türkiye'ye yaptırım uygulanması için Senato'ya karar tasarısı sunmaya hazırlanıyor. Reuters'ın haberine göre tasarı CAATSA yasasının 'tamamen uygulanmasını' öngörüyor. Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato'da tasarının kabul edilmesi, Türkiye'ye yaptırım uygulaması için ABD Başkanı Trump üzerinde baskı oluşturabilir.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Fransa ve İspanya Büyükelçilerini makamında kabul edecek.
23 Haziran seçimleri ardından istifa etmeyen İSPARK yönetimi 9 Temmuz’da 894 bin 480 TL’lik araç kiralama sözleşmesi imzaladı. 4 Temmuz’da yapılan ihaleyi 2015 yılında AKP’den Gümüşhane milletvekili aday adayı olan Abdulbaki Kara’nın sahibi olduğu şirket aldı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "F-35 programından çıkarılmamız, NATO’nun özellikle güney kanadındaki gücünü de olumsuz etkileyecektir. ABD’nin mevcut yaklaşımından vazgeçmesini ve ilişkilerimize zarar verebilecek adımlardan kaçınmasını beklemek stratejik ortak olarak en doğal hakkımızdır" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan '11. Kalkınma Planı' TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Görüşmelere katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, milletvekillerine teşekkür konuşması yaptı.
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Celal Uzunkaya'nın yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.
Eski Bakan Fatma Sayan’ın kardeşi Ömer Fatih Sayan, hem BTK hem Türk Telekom yönetiminde.
AKP’li belediyelerin lale aşkı, bütçeden milyonlarca lira harcanmasına yol açtı. Sincan Belediyesi’nin de 2012 yılından itibaren her yıl aldığı lale soğanları için toplam 3 milyon TL ödediği belirlendi.
TBMM'de Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerle ilgili 4 partiden ortak bildiri yayımlandı.