loading
close
SON DAKİKALAR

Güneş'in 'Es'eri!

Güneş'in 'Es'eri!
Tarih: 11.02.2012 - 19:51
Kategori: Spor

Süper Lig'in 22. haftasında zirveye tırmanma hesapları yapan Trabzonspor kendi sahasında Eskişehirspor'u konuk etti.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında son haftaların formda ekibi Trabzonspor, sahasında Eskişehirspor'u konuk etti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı bordo mavili ekip 4-1 kazanarak haftayı üç puanla kapatmayı başardı.

Karşılaşmada Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 29. dakikada Halil Altıntop, 40. dakikada Burak Yılmaz, 45. dakikada Marek Cech ve 82. dakikada Olcan Adın kaydetti. Eskişehirspor'un tek golü ise 56. dakikada Diego'dan geldi. Öte yandan Eskişehirspor, Hürriyet Gücer'in 23. dakikada gördüğü kırmızı kartla karşılaşmanın yaklaşık 70 dakikasını 10 kişi oynadı.

Ersun Yanal yönetimiyle ligin ikinci yarısına başlayan Eskişehirspor, bu hafta da galibiyet hasretine son veremedi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 36'ya yükseltirken Eskişehirspor 32 puanda kaldı.

Karşılaşmaya Kamara, Tello, Batuhan ve Dede gibi hücumcularıyla başlayan Eskişehirspor, ilk dakikalarda üstünlüğünü arttırarak rakip kalede gol aradı. Kırmızı siyahlı ekibin ilk 20 dakikalık baskının ardından kendi yarı alanından çıkamaması Trabzonspor'un oyuna ortak olmasını sağladı.

İlk dakikalarda kalesine baskı gören Trabzonspor ise orta alandaki hakimiyetini ilk 20 dakikanın ardından göstererek dakikalar geçtikçe vites yükseltti.
Dengeli giden karşılaşmada oyunun bir anlamda Trabzonspor lehine dönmesi, Eskişehirspor'dan Hürriyet'in kırmızı kartı ile gerçekleşti. 

15. dakikadan sarı kartı olan Hürriyet, 23. dakikada Olcan'ı hücuma çıkarken düşürünce kırmızı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Mücadelede 10 kişi kalan rakibinin üzerine gide ve oyunu tamamen rakip yarı alana yıkan Trabzonspor, üst üste bulduğu gollerle Eskişehirspor'un gardını düşürdü.

26. dakikada Burak'ın asistiyle Halil Altıntop, 40. dakikada Colman'ın ara pasıyla Burak Yılmaz ve 45. dakikada sol çaprazdan Cech'in etkili şutuyla Ivesa'yı mağlup eden Trabzonspor, ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

3-0'lık skorun verdiği avantajla ikinci yarıya başlayan Trabzonspor, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı.

Tempo yükseltip, kendi yarı sahasını boşaltan Eskişehirspor karşısında zaman zaman net pozisyonlar yakalayan Trabzonspor, ikinci yarının ilk 10 dakikasında etkili olan taraftı.

Trabzonspor'un baskılı oyununa cesurca karşılık veren Eskişehirspor takımı, aradığı golü 56. dakikada Diego'nun uzak mesafeli vuruşu ile buldu.

Bu dakikanın ardından karşılaşmaya ortak olan Eskişehirspor, zaman zaman rakip kalede net pozisyonlar da yakaladı. Ancak kırmızı siyahlı ceza sahası içinde son vuruşları gerçekleştiremeyince karşılaşmada aradığı ikinci golü bulamadı

Karşılaşmada son 10 dakikaya girilirken Trabzonspor, farkı açma çabalarını sürdürdü. Sürekli hücuma çıkan Eskişehirspor savunmasını hazırlıksız yakalayan Olcan Adın, 82. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu golle sonuçlandırarak maçın skorunu belirledi. 4-1

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları