loading
close
SON DAKİKALAR

Günlüğü 6 bin 500 dolar

Günlüğü 6 bin 500 dolar
Tarih: 11.02.2012 - 22:02
Kategori: Ekonomi

Türkiye'ye zengin turist çekemiyoruz sorusuna yanıt Antalya'dan geldi.

Türk turizminin en çok yakındığı konuların başında yer alan, yüksek gelir düzeyine sahip turist çekme sorununa, kaliteden ödün verilmezse çözüm bulmak mümkün.
 
Bu tespiti turizm sektöründe 30 yıla yakın tecrübesi bulunan Karatopraklı yaptı. Karatopraklı, hem çalışan hem de ürün kalitesinde süreklilik sağlandığı takdirde Türkiye'nin zengin turistin önemli uğrak yerlerinden biri olacağına dikkat çekti. Karatopraklı, Türkiye'nin en pahalı otellerinden olan tesislerinin doluluk oranın bunun ispatı olduğuna da işaret etti.
 
Günlüğü 6 bin 500 dolar - Foto Galeri
 
Karatopraklı verdiği örnekte, Avrupa'da iş yapan bir Rus işadamının ailesiyle birlikte günlük ücreti 6 bin 500 dolar olan en pahalı villalarında 92 gün kalmasının bunun önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Kabaca bir hesap yapıldığında Rus işadamının ödediği ücret 600 bin doları buluyor. Bu miktara da o bölgeden oldukça lüks bir konut alınabiliyor.
 
YENİ PROJELER YOLDA
 
Karatopraklı, yeni projeleriyle Antalya'da yarattıkları konsepti Ege Bölgesi'ne de taşımayı planladıklarını belirtti.
 
Daha çok yaz sezonuna yönelik çalışacak bu otellerden ilkinin Didim'de 2013 yılında faaliyete girmesi planlanıyor. Bu projeden hemen sonra da Demre bölgesinde bir otelin hizmete açılması hedefleniyor.
 
Didim’deki tesisin 350-400 odalı ve 800 yataklı olması planlanıyor. Demre’de başlayacak diğer tesis için proje çalışmaları halen devam ediyor. Ancak şartların iyi gitmesi halinde iki tesisi de aynı dönemde açabileceklerinin sinyalini veren Karatopraklı, "Didim Taşdibi mevkiinde bir koyda biraz daha lüks kesime hitap edeceğiz. Proje çalışmalarına başladık. Tahmin ediyorum 40-50 milyon doları bulacak bir yatırım olacak. Arazi çok büyük, farklı yeşilleme çalışmaları olacak, ferahlık olacak. Daha farklı milliyetlere hitap edeceğiz" dedi.
 
Didim ve Demre’nin dışında ayrıca 10’u Ege bölgesi, dört tanesi de Antalya’da toplam 14 arazi üzerinde satın alma çalışmaları yürüttüklerini aktaran Karatopraklı, bunlardan dört tanesinde yüzde 90 seviyesinde olumlu bir noktaya ulaştıklarını vurguladı.
 
 
İSTANBUL’A DA GELİYOR
 
Bir süredir İstanbul’da tarihi yarım adada şehir oteli için yer baktıklarını ve bu konuda da sona yaklaştıklarını hatırlatan Karatopraklı, en kısa zamanda tüm detayların netleşeceğini vurguladı.
 
Karatopraklı, “Bizim hayalimiz tarihi yarımadada özel bir şehir oteli yapmak. Belki de sürpriz bir şekilde iki yerde birden de olabilir. Bu bölgede hep küçük yerler kaldı. 80-100 suit odalı düşündüğümüz İstanbul oteli için misafirleri burada yatırmak araç olacak. Biz bunun için İstanbul paketi satacağız" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları