loading
close
SON DAKİKALAR

Günün etkinlikleri

Günün etkinlikleri
Tarih: 13.02.2012 - 10:17
Kategori: Kültür & Sanat

Konsenler,söyleşiler,tiyatrolar...

29139
09:30 - Anma, 
"Ceylan Önkol"
28 Eylül 2009 tarihinde Diyarbakır’ın Lice İlçesi Şenlik Köyü Paşaçiya Mezrası’nda askeri bölgeden atılan patlayıcı sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Ceylan Önkol’un ölüm yıldönümü vesilesiyle Önkol’un mezarı başında anma etkinliği düzenlenecektir. 
Düzenleyenler: IHD ve Mazlumder Diyarbakır Şubeleri, 
Yer: Şenlik Köyü, Lice/Diyarbakır (9:30'da İHD Diyarbakır Şb. Önünden Araç Kalkacaktır.)


09:45 - Duruşma, 
"Pınar Selek"
Feminist yazar, sosyolog, aktivist, Pınar Selek, Mısır Çarşısı'na bomba koymakla suçlanıyor. Buna mukabil, biri, 8 Haziran 2006, diğeri 23 Mayıs 2008 olmak üzere, 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden üç defa beraat kararı aldı. Ama her seferinde Yargıtay bozdu. Selek yeniden mahkemenin önüne çıkıyor. 
Düzenleyen ve Yer: 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Beşiktaş Adliyesi

29008
11:00-23:00 - Festival
"Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"
İstanbul’un kültürel ve akademik açıdan kapsamlı ve yepyeni bir etkinlikle gündeme gelmesini sağlayacak festivale, suç ve ceza kavramına değişik bakış açıları getiren filmlere imza atmış sinemacıların, uluslararası alanda isim yapmış akademisyenlerin, üniversite öğrencilerinin ve tüm sinemaseverlerin büyük ilgi göstermesi ve adalet-toplum ve adalet-birey ilişkisine dair sosyal ve sanatsal bir farkındalık yaratması beklenmektedir. Toplumsal değişim ve adalet süreçlerinin ilişkisini çarpıcı bir şekilde işleyen filmlerin izleyiciyle buluşturulacağı festivalde ayrıca, atölye, panel, sergi ve üniversiteler arası bir kısa film yarışmasına da yer verilecektir. 
Düzenleyen: İstanbul Kültür AŞ 
Yer: İstanbul Hukuk Fakültesi, Bahçeşehir Kültür Merkezi ve Beyoğlu Sineması, İstanbul 
Tekrarı: Etkinlik 29 Eylül akşamına kadar sürecektir.

29140
11:30 - Basın Açıklaması 
"TÜBA’nın Özerkliği"
Çağrıdan: "651 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hükümet, Türkiye Bilimler Akademisi’ne “bilim akademisi” kavramının özüne aykırı bir müdahalede bulunarak akademinin yapısını tümüyle siyasi tercihlere açık hale getirmiştir. Gelişmiş ülkelerdeki benzeri bilim akademilerinin de bu girişime karşı olduklarını gösteren açıklamaları olmuştur. Derneğimiz, TÜBA’nın özerkliğini hiçe sayan bu KHK’ye karşı bir imza kampanyası düzenlemiştir." 
Düzenleyen: Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, 
Yer: Taxim Hill Oteli, Beyoğlu/İstanbul (İletişim: 5337221469)

29132
12:00 - Yürüyüş-Miting 
"Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü"
Bireysel silahsızlanma bilincinin yurttaşlarda oluşması ve her yıl ortalama 4 bin 500 kişinin hayatına mal olan bireysel silahlanma sorununa dikkat çekmek amacıyla Umut Vakfı tarafından 17 yıldır düzenlenen 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü’nde bu yıl Sessiz Ayakkabılar 11. kez yürüyecekler... 17. kez ise Bireysel Silahsızlanma Günü Ödülleri sahiplerini bulacak. 
Düzenleyen: Umut Vakfı 
Yer: Taksim meydanı, Beyoğlu/İstanbul 
Tekrarı: Aynı gün akşamı, 19:00'dan itibaren, İstanbul Dedeman Oteli, Balo Salonu'nda ödül töreni ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

28087
16:00/17:00 - Sinema 
"SALT Eylül Gösterimleri"
SALT'ın Açık sinemasında urum olgusu üzerine gösterimlerden oluşacak How We Move [Nasıl Devam Ederiz] adlı programı, bu yılın Eylül-Aralık aylarında gerçekleştiriliyor. Program, bağımsız eleştirmen ve küratör Nathan Lee tarafından hazırlandı. New York’ta yaşayan Nathan Lee, hareketli görüntü odaklı küratöryel çalışmalar yapıyor. 
Program: 16:00 "Conical Intersect" (Tekrarlı); 17:00 "Making Istanbul Modern" (Tekrarlı) 
Düzenleyen ve Yer: SALT, Beyoğlu/İstanbul (Ücretsiz) 
Tekrarı: 27 Eylül- 1 Ekim arasında sürecektir.

29133
18:30 - Söyleşi,
"Gelenek ve Yenilik Çatışması"
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Kemal İskender, Sanat Tarihi Konuşmaları Dizisi’nin bu etkinliğinde, sanatı gelenek ve yenilik çatışması başlığıyla ele alıyor. Sanatın iki kaynağı tabiat ve sanatın kendisidir. Sanat tabiattan yüzde 10, kendisinden yüzde 90 oranında öğrenir. Bu öğrenmenin temeli de taklide dayanır. Sanat taklitle başlar ancak sanatın kendisi taklit değildir. 
Düzenleyen: Yapı Kredi Kültür Merkezi 
Yer: Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi Konferans Salonu

29137
19:00 - Yürüyüş-Miting 
"8 Ekim Mitingi'ne Çağrı Yürüyüşü"
8 Ekim 2011 Cumartesi günü Ankara’da DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’un çağrıcısı olduğu tüm temel haklarımız için insanca yaşamı savunuyor eşit, özgür, demokratik bir Türkiye istiyoruz temalı bir miting gerçekleştirilecektir. İlgili örgütler söz konusu mitinge çağrı için bu yürüyüşü düzenlediler. 
Düzenleyenler: DİSK, KESK, TMMOB, TTB 
Yer: Galatasaray Meydanı-Taksim meydanı, Beyoğlu/İstanbul

29138
19:00 - Tanıtım Toplantısı 
"Tehdit / Gert Loschütz"
Gert Loschütz’ün 2006‘da çıkan romanı "Tehdit", Berra Sertel çevirisiyle 2011 yılında Galata Yayınları tarafından Türkçede yayımlandı. Çeviri, Goethe-Institut’un "Almanca Kitapların Yabancı Bir Dile Çevrilmesi" adlı program kapsamında desteklendi. 
Düzenleyenler: Goethe Enstitüsü ve Galata Yayınları, 
Yer: Goethe Enstitüsü’nün Kütüphanesi, Beyoğlu/İstanbul, Beyoğlu/İstanbul

29131
19:30 - Konser,
"Genç Çarşamba Müzik Etkinlikleri"
Ceyl'an Ertem Acoustic Project Pera Müzesi’nin, “Şimdiki Zamanlar” sergisine paralel olarak düzenlediği “Genç Çarşamba Konserleri"nin bu akşamki konuğu. 2010 yılında piyasaya çıkan solo albümü "soluk" ile başarılı bir çıkış yapan alternatif müziğin güçlü sesi Ceyl'an Ertem, müzik algısını bu albümde 40’ı aşkın müzisyenle paylaştı. 
Düzenleyen ve Yer: Pera Müzesi-Pera Cafe (10 TL, Öğrencilere ücretsiz) 
Tekrarı: Her çarşamba sürüyor.

29135
20:00 - Tiyatro
"İkili Oyun"
Yazan: Robert Thomas - Yöneten: Başak K. Ertanoğlu, Konu: İşsiz, aylak, sarhoş, kumarbaz, düzenbaz bir koca ve onun güzel sözlerine aldanmış, yalanlarına kanmış, ikili oyununa maruz kalmış, masum, güzel bir kadın var bu oyunda. Bu karı-kocaya hizmet eden sadık bir hizmetçi; aylak kocanın borçlu olduğu; kaptırdığı paraları geri almaya kararlı bir de avukat var karşınızda. Söylenilen yalanlar, dönen dolaplar, yazılıp bozulan bol sıfırlı çekler, para için patlayan silahlar, hatta ve hatta cesetler var karşınızda. Kimin gerçek, kimin yalan söylediği bulanık, doğrular dağınık; kimin kim olduğu, kimin kiminle nerede ne yaptığı ise tamamen karışık... 
Düzenleyen: Oyuncu Tayfası, 
Yer: Bahçelievler Belediyesi - Yeni Sahne, Bahçelievler/İstanbul 
Tekrarı: 29 Eylül 20:00 Tiyatro "İkili Oyun"

29126
20:30 - Tiyatro, 
"Ferhangi Şeyler"
Ferhan Şensoy yirminci yılını geride bırakan “Ferhangi Şeyler”de kimi zaman siyasileri ve politikalarını eleştiriyor, kimi zaman gazete sayfalarından akıp giden çeşitli haberleri kendi yorumuyla bir kez daha sunuyor. 1987 yılında ilk kez sahnelenen oyun, o günden bu güne Türkiye dışında Londra, Washington, New York, Münich, Hamburg, Amsterdam ve Zurih başta olmak üzere değişik kentleri dolaştı. 
Düzenleyen:Nazım Gençoyuncular 
Yer: NHKM Açık Hava Sahnesi, Ankara(5 TL) 
Tekrarı: 29, 30 Eylül 2011, 20:30

29130
21:30 - Konser,
"Jehan Barbur / Hayatın İçinden Masalsı Şarkılar"
Beyrut, hayata başladığı nokta. Sonrası şehirlerarası yolculuk…Son durak, bize ses verdiği yer İstanbul. Müzikal yolunu çizmesine yardımcı rollerden biri Bülent Ortaçgil’e ait. “Uyan” ve “Hayat” birbirini takip eden başarıyı destekleyici iki albüm. Erkan Oğur, Vedat Sakman, Birsen Tezer, Fatih Erdemci, Sumru Ağıryürüyen, Pinhani, Gülay, Cengiz Özkan, Jülide Özçelik dinlediği isimlerden sadece birkaçı. 
Düzenleyen ve Yer: Ghetto-İst, Beyoğlu/İstanbul (25 TL)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları