"2. Çeşme Tiyatro Festivali"
Geçtiğimiz yıl onlarca sanatçıyı ağırlayan
festival bu sene 5 salon, 5 sokak oyunu, alanında uzman sanatçıların yapacağı 6 Atölye, 2 söyleşi ve 1 şiir dinletisine ev sahipliği yapıyor.
Program: 11:00 Atölye "Epik Tiyatro Oyunculuğu" Kımız Bozkır; 12:30 Atölye "Oyunculukta Yeni Teknikler" Zafer Gecegörür; 17:00 Sokak Oyunu, "Sarı Sıcak" Nilüfer Belediyesi K.M.S.O; 19:00 Şiir Dinletisi – Halim Yazıcı; 20:00 Samsun Sanat Tiyatrosu "Aşk Olsun Sana Çocuk"
Düzenleyenler: Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Düşünce ve Araştırma Kulübü, Çeşme Belediyesi, Alaçatı Belediyesi, Türkiye Tiyatrolar Birliği, Çeşme Turizm ve Otelciler Birliği
Yer: Muhtelif Mekanlarda, Alaçatı-Çeşme/İzmir
Saat: 11:00-21:00
Tekrarı: 21 Ekim 2011 Tarihine kadar sürecek.
"SALT Eylül Gösterimleri"
SALT'ın Açık sinemasında kurum olgusu üzerine gösterimlerden oluşacak How We Move [Nasıl Devam Ederiz] adlı programı, bu yılın Eylül-Aralık aylarında gerçekleştiriliyor. Program, bağımsız eleştirmen ve küratör Nathan Lee tarafından hazırlandı. New York’ta yaşayan Nathan Lee, hareketli görüntü odaklı küratöryel çalışmalar yapıyor.
Program: "Yves Saint Laurent 5 Avenue Marceau 75116 Paris"(14:00/17:00) ve "Workers Leaving the Factory"(16:00/19:00) dönüşümlü olarak gösterilecektir.
Düzenleyen ve Yer: SALT, Beyoğlu/İstanbul (Ücretsiz)
Tekrarı: 18-23 Ekim arasında "Yves Saint Laurent 5 Avenue Marceau 75116 Paris" ve "Workers Leaving the Factory" gösterilecektir.
Saat: 13:00-20:00
"Hayal ve Hakikat"
Hayal ve Hakikat - Türkiye’den Modern ve Çağdaş Kadın Sanatçılar sergisine paralel olarak, farklı alanlardan isimleri bir araya getiren bir söyleşi dizisi ve kadınlara yönelik atölyeler düzenliyor. Sanat eleştirmenlerinin moderatörlüğünü yaptığı söyleşi dizisinde, sergide yer alan sanatçıların yanı sıra edebiyat, müzik,
sinema ve tasarımın önde gelen isimleri, kadın sanatçıların bu alanlardaki üretimlerini yeniden gündeme getiriyor. Bugün gerçekleştirilecek Ayşegül Sönmez’in moderatörlüğünü üstleneceği sanatçı konuşmasına Canan, İnci Furni ve Ceren Oykut katılacak.
Düzenleyen ve Yer: İstanbul Modern
Tekrarı: 19 Ekim 16.00 Ayşegül Sönmez’in yapacağı sanatçı konuşmasında ise Leyla Gediz, Bengü Karaduman ve Ekin Saçlıoğlu yer alacak.
Saat: 16:00
"Efes Pilsen Blues Festival"
Türkiye’nin ilk ve tek Blues festivali olan, geçen 21 yılda 84 grup ve 256 sanatçıyı ağırlayan Efes Pilsen Blues Festivali bu yıl 20 farklı şehirde, Lucky Peterson, Rick Estrin & The Nightcats ve John Mooney'in katıldığı 24 konserle izleyicileriyle buluşacak.
Düzenleyen: Pozitif Organizasyon
Yer: "Bursa Suare" Bursa (25/30 TL)
Tekrarı: 19 Ekim'de "Asya Pamukçu Termal Otel" Balıkesir
Saat: 18:30
"Çırağan Okumaları: Mine G. Kırıkkanat / Aşk Varmış Aşk Yokmuş"
Devlerin aşkları, aşkın halleri, aşkın ihanet hali yani aşka dair ne varsa bir de Mine G. Kırıkkanat’ın usta kaleminden bazen gülerek bazen de hüzünlenerek okuyacaksınız...
Düzenleyen: Kalem Kültür
Yer: Çırağan Palace Kempinski, Saray Girişi, Mabeyn Salonu, Beşiktaş/İstanbul (Katılım ücretsizdir; rezervasyon zorunludur, lütfen emaille ciraganokumalari@gmail.com ya da 0212 245 44 06’dan yer ayırtınız.)
Saat: 19:00-21:00
"Ekvator Sineması: Bir Seçki"
Beş bağımsız filmden oluşan bu program Ekvator’un tanınmış ve genç yönetmenlerin kurmaca filmlerinden oluşuyor.
Film: "Marx ve Çıplak Bir Kadın Arasında" (Ekvator Büyükelçisi’nin katılımıyla, özel ücretsiz gösterim.)
Düzenleyenler:Pera Film, Uluslararası İspanyol İş Birliği ve Geliştirme Ajansı, Cervantes Enstitüsü,
Yer: Pera Müzesi Sineması, Beyoğlu/İstanbul (Etkinlik ücretsizdir.)
Tekrarı: 21 Ekim akşamına kadar sürecektir. Sonraki Etkinlik 19 Ekim 17:00/19:00
Saat: 20:00
"Akbank Caz Festivali 2011"
Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 21. yılında yine dopdolu. "Şehrin Caz Hali" sloganı gerçekleştirilecek Festival’de dünyaca ünlü caz sanatçıları yer alacak. Zengin konser programı, atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch’lar ve Kampüste Caz konserlerinin yer alıyor.
Program: 19:00 "Trio Balkan - Focan & Kontrafouris & Hafızoğlu"(Aksanat Beyoğlu); 20:00 "İmer Demirer Quartet" (Kültür Üniversitesi, Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi); 20:00 "Yazısız / Alp Ersönmez" Galatasaray Üniversitesi, Aydın Doğan Oditoryumu; 21:30 "Vijay Iyer Trio" (Babylon);
Düzenleyen: Akbank Sanat,
Tekrarı: 3 Kasım 2011 Tarihine Kadar Sürecek.
Saat: 20:00
"İç Ses"
İç ses adlı oyunu, modern bir Adem ile Havva hikayesi. Aynı zamanda da bir ‘konuşmama’ hikayesi... Hem sessiz, hem sesli... Hem hareketli, hem durağan... Tiyatro Boyalıkuş farklı bir yapımla yeni sezonda da sahne alacak. (Metin ve Reji: Jale Karabekir, Müzik: Murat Hasarı Dramaturji: Rahmet Uysal Oyuncular: Şengül Özdemir ve Gökmen Kasabalı)
Düzenleyen:Tiyatro Boyalı Kuş
Yer: Sahne Cihangir, (30/20 TL)
Tekrarı:25 Ekim 20:30
"Testosteron"
Shit! 7 erkek! Yönetmendi, teknikti, müzikti derken... Testosteron! Dişi olana yer yok; sayıları şimdilik 2. Belki ilerde 3, 5 ya da 0. Tartışmalar, fikirler, kahkahalar... cümleler havada uçuştu... "Kadınlar bu oyunda sadece bir balon kadar var!", "Bıyık bırakmayanlar utansın!", "Çirkin kadın yok, az vodka var" Testosteron! (İki perde; 140 dakika)
Düzenleyen ve Yer: Oyun Atölyesi (Ücret: 30/20 TL) (18 Yaş altı için uygun değildir.)
Tekrarı: 19, 25, 26 Ekim 20:30
Saat: 20:30
"Melih Altın'la Salsa de la Noche"
Melih Altın' ın canlı performansında, en güncel Salsa, Bachata, Merengue, Cha Cha Cha, Rumba melodileri eşliğinde bir dans gecesi gerçekleşecek.
Düzenleyen:Melih Altın ve Ark.
Yer: Fenerbahçe Jardin Bistro & Club (Ücret: 45/15 TL) Tekrarı: “Bir Dans Gecesi Rüyası” her Salı 21:30'da yineleniyor.
Saat: 21:30
OKUL/ATÖLYE/KURS
10:00-18:00 Kamp-Atölye "Birbirimizle Konuşmak / Yerel Tarih Kampı" Muş,
18:30-20:30 - Okul "Sosyal Demokrasi Okulu" Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü, Beyoğlu/İstanbul,
TOPLANTILAR
18:30 Seminer, Türkiye’nin Yakın Dönem Siyasi Tarihi (Mete K. Kaynar)" Özgür Üniversite, Ankara,
TİYATROLAR
18:00 Tiyatro, "Üç Kişi" Mekan Artı, Harbiye-Şişli/İstanbul
20:30 Tiyatro, "Labirentler / Boş Sahne" Terminal Sahnesi, Beyoğlu/İstanbul
20:30 Tiyatro, "O.B.E.B" Kumbaracı 50, Beyoğlu/İstanbul
20:30 Tiyatro, "Nereye Gidiyoruz?" Atatürk Kültür Merkezi, Narlıdere/İzmir
21:00 Tiyatro, "Yok oğlum, biz evdeyiz!" İkinci Kat, Beyoğlu/İstanbul
SİNEMALAR
12:00/14:15/16:30/18:45/21:00 Sinema, "Oğul" Beyoğlu Pera Sineması, Beyoğlu/İstanbul
12:00/14:00/16:00/18:00/20:00 Sinema, "Saç" Yeşilçam Sineması, Beyoğlu/İstanbul
12:15/14:30/16:45/19:00/21:15 Sinema, "Birgün" Beyoğlu Sineması, Beyoğlu/İstanbul
14.30/16.45/19.00/21.15 Sinema, "Başka Bir Yerde" Desem Sineması, Alsabncak/İzmir
KONSER
21:30 Deneysel Müzik "Mûm" Salon IKSV, Şişhane-Beyoğlu/İstanbul
20:00 Konser "Wayne Shorter" Cemal Reşit Rey Konser Salonu Harbiye-Şişli/İstanbul