loading
close
SON DAKİKALAR

Gürkan Korkmaz: Annem, tanıdığım en güçlü kadın

Gürkan Korkmaz: Annem, tanıdığım en güçlü kadın
Tarih: 08.11.2018 - 12:11
Kategori: Yaşam

Emel Korkmaz, oğlu Ali İsmail'in düşlerini gerçekleştirmek için İstanbul Maratonu’nda koşacak. Oğlu Gürkan Korkmaz, "Annem; tanıdığım en güçlü kadın... Bunca acıya rağmen tebessüm etmesinin sebebi oğlunun nice gence ışık olduğunun bilinci..." dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının kampanyalarını duyurduğu ve projeleri için kaynak yaratmasını sağlayan İstanbul Maratonu, bu yıl 11 Kasım’da düzenlenecek. Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın düşlerini hayata geçirmek üzere kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), bu yıl 40.'sı düzenlenecek İstanbul Maratonu'nda Emel Korkmaz ile birlikte gençlerin eğitimine katkı sağlamak için koşacak.

Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu'nda toplanan bağışlarla burs desteği sağladıkları öğrenci sayısını bu yıl 150'ye çıkarmayı hedefleyen ALİKEV, bugüne dek 115 öğrenciye eğitim bursu sağladı. Vakıf, bu yıl daha çok gence umut olmak, gençlerin eğitimlerine ve aydınlık yarınlarına katkı sağlamak için İstanbul Maratonu’nda yerini alacak.

Anne Emel Korkmaz, bu yıl da oğlu Ali İsmail’in yarım kalan düşlerini gerçeğe bir adım daha yaklaştırabilmek için İstanbul Maratonu’nda koşuyor. Geçen sene bir rekora imza atan Emel Anne, bu sene 150 öğrenciye umut olabilmek için km’lerce koşacak.

Emel Korkmaz, neden koştuğunu şu cümlelerle anlatıyor:

"Ben neden mi koşuyorum? ALİKEV için... ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz adına, O'nun hayallerini yaşatmak, gerçekleştirmek adına kurduğumuz vakıf...
Bizler, O'nun ailesi olarak O'nun kısacık yaşamında gerçekleştirmeye çalıştığı hayallerinin, düşlerinin peşine düşmek için bu vakfı kurduk.
Ali İsmail kısacık yaşamında o kadar çok şey yaptı ki... Küçüktü ama bir sürü çocuğa kitap okuttu; aralarından en iyi özet çıkarana hediyeler aldı. Köy okullarına kitap götürdü. Hep derdi ki, "Köyde okuyan çocuklar ne kadar eğitim alabiliyorlar ki? Onlara kitap götürmeliyim." Engellilere çuvallarca şişe kapağı topladı. Defalarca huzur evine gitti...
Biz çocuklarımızı sevgiyle, iyilikle büyüttük. İşte benim Ali İsmail'im bu kadar sevgiyle, insanlıkla dolu bir çocuktu. Şimdi ben O'nun düşlerini gerçeğe dönüştürmek için, vakfımızı yaşatmak, onlarca çocuğa, gence imkanlar yaratmak için koşuyorum ve sizlerin de bağış katkılarıyla kampanya hedeflerimizi gerçekleştirip amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum."

"Annem, tanıdığım en güçlü kadın"

Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz da "Annem, tanıdığım en güçlü kadın... Bunca acıya rağmen tebessüm etmesinin sebebi oğlunun nice gence ışık olduğunun bilinci... Umudu büyütmek için İstanbul Maratonu'nda koşuyor... Umudu büyütmek, düşlere güç vermek ister misin?" diyerek herkesi maratona davet etti.

Sen de gençlerin eğitimine katkı sağlamak için Emel Anne’nin kampanyasını destekleyebilirsin: https://fonzip.com/alikev/kampanya/alikev-burs-fonu-icin-kosuyorum–65

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları