loading
close
SON DAKİKALAR

Gürsel Tekin

Gürsel Tekin
Tarih: 11.02.2012 - 19:34
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Tekin: “İtibarsızlaştırmak, bir iç kavga varmış görüntüsü yaratmak ve geçmişte, çeşitli sivil toplum örgütlerine, devletin kurumlarına yapılmış operasyonun bir benzeri de CHP’de yapılmak isteniyor”

“Başbakan’ın eğer yüreği ve cesareti yetiyorsa sadece Dersim’le ilgili değil, faili meçhul cinayetler dahil olmak üzere Türkiye’de karanlık kalmış bütün sayfaları açsın. Sayın Başbakan’ı göreve çağırıyorum”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili olarak MYK’nın aldığı ”savunma kararının”henüz çok yeni olduğunu hatırlattı ve “CHP MYK’sı toplantıdayken yapılan basın toplantısı da bence doğru olmamıştır. Türkiye’nin çok ciddi sorunları var, bütün arkadaşlarımızın bu sorunlarla meşgul olması gerekir.” dedi.

Görüşlerini açıklarken,Aygün’ün, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü anımsatan Tekin, ”MYK kararında çıkacak sonuçları herkes bekleyecek” dedi.

Tekin, Aygün’ün açıklamalarının ardından bir grup CHP milletvekilinin yayınladıkları bildiri nedeniyle herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı sorusunu da şöyle yanıtladı;

”Ben bu milletvekili arkadaşlarımızın farklı bir amaçlarının olmadığını umut ediyorum. Milletvekili arkadaşlarımız bana göre çok doğru yapmamışlardır. Neden doğru yapmamışlardır? Talepleri doğru olabilir ama öncelikle Genel Başkan ve parti üst düzey yönetimine bununla ilgili ne düşündüklerini ifade etmişlerdir. Kararı beklemek zorundaydılar. Daha CHP MYK’sı toplantıdayken, böyle bir basın toplantısı bence doğru olmamıştır. Türkiye’nin çok ciddi sorunları var, bütün arkadaşlarımızın bu sorunlarla meşgul olması gerekir. Her ailede olduğu gibi CHP’de de bu sorunlar olabilir, ama aile sorunları aile içerisinde giderilmeli.”

Görüşlerini açıklarken, CHP’de kesinlikle bir karışıklık olmadığını vurgulayan Tekin, şunları söyledi:

”Bu yeni bir fotoğraf değildir. CHP, Türkiye’nin en köklü partilerinden bir tanesidir. CHP’nin içinde sürekli gedik açmak isteyen, orada sorun yaratmak isteyen her zaman olmuştur. Hele şimdi daha çok ihtiyaçtır, çünkü hemen hemen bütün kaleler zapt edilmiştir, ele geçirilmiştir. Tek ele geçirilmemiş kurum var o da CHP. CHP’de siyaset yapan sıradan üyeden Genel Başkana kadar herkes çok hassas davranmak zorundadır. Önce itibarsızlaştırmak, bir iç kavga varmış görüntüsü yaratmak ve geçmişte, çeşitli sivil toplum örgütlerine, devletin kurumlarına yapılmış operasyonun bir benzeri CHP’de yapılmak isteniyor. Bunu da hiç birimiz müsaade etmeyeceğiz, hiç kimse merak etmesin.”

Başbakan Erdoğan’ın ”Dersim katliamı ile ilgili” açıklamalarını da eleştiren Tekin, şöyle dedi;

”Daha öncede Dersim tartışması olduğunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘ne gerekiyorsa yapın, arşivleri açın’ demişti. Kim açacak bunları. CHP ne yapacak bu konuda. Eğer bu konuda yüreği ve cesareti yetiyorsa sayın Başbakan sadece Dersim’le ilgili değil, faili meçhul cinayetler dahil olmak üzere Türkiye’de karanlık kalmış bütün sayfaları açsın. Sayın Başbakan’ı göreve çağırıyorum, hepsini açın toplum bilsin. Bir muhalefet lideri edasında, sanki hiç Başbakan değilmiş gibi, CHP’ye tarif ediyor. CHP neyi açacak. CHP’de bir milletvekili arkadaşım kişisel düşüncesini ifade etmiştir, burası sosyal demokrat bir partidir.”

Bu konunun sanki Türkiye’nin en önemli sorunuymuş gibi aktarıldığını dile getiren Tekin, ”Arkadaşımız benim kişisel düşüncemdir, ‘CHP ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili en ufak bir şey söylemedim’ diyor. Kapalı grup toplantısında da bunları ifade etmiştir.”

Şu anda Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında dış politika geldiğini söyleyen Tekin ”Suriye ile ilgili savaşa girdik, gireceğiz. Ramak kaldı.İran’la çok ciddi sorunumuz var. Bu vesileyle Irak’la sorunumuz oluşacak, terör kaynaklı. İşsizlik var, yoksulluk var. Bir kent yok oldu. İki tane ufacık çocuk çadırda yanarak hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.

Tekin, Başbakan’ın parlamentoya gelerek, iç ve dış politika konularında bilgi vermesi gerektiğini de söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları