loading
close
SON DAKİKALAR

Gürsel Tekin MYK hakkında konuştu

Gürsel Tekin MYK hakkında konuştu
Tarih: 12.02.2012 - 02:05
Kategori: Siyaset

Gürsel Tekin, “Emekli Milletvekillerine zam yasasının sorumlusu AKP’dir ama bunu sanki CHP’li iki milletvekili çıkarmış gibi konuşuluyor. Bu yanlıştır. CHP Genel Başkanı da, Grubu da karşıdır” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin güncel konularla ilgili olarak Kanal A’nın sorularını şöyle yanıtladı;

Sunucu- Sayın seyirciler Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi az sonra toplanarak siyasi, ekonomik ve dış gelişmeleri değerlendirecek. CHP MYK’nın gündemini Pınar Ağca’dan alacağız. Pınar söz sende.

Pınar AĞCA- CHP gündemin önemli başlıklarından birine Merkez Yönetim Kurulu toplantısına taşıyacak. O gündem maddesi emekli milletvekili maaşlarına zam yapılmasına karar veren düzenlemeyle ilgili. Hatırlanacağı üzere CHP bu düzenlemenin karşısında duruyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da düzenlemeye ve düzenlemeye imza atanlara tepkisini dile getirmişti bu uygun değildir ifadeleriyle. Ve o düzenlemeye imza atan iki CHP milletvekilinin de disipline sevk edilmesi için talimat verdiğini açıklamıştı. Kimdi o milletvekilleri? Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan. Milletvekillerine ve düzenlemeye CHP içinden de tepki sesleri yükseliyor. Konuyla ilgili olarak o tepkilerden birine kulak vereceğiz. CHP Genel Başkan Yardımcılarından Gürsel Tekin yayın konuğumuz olacak. Efendim hoş geldiniz yayınımıza.

Gürsel TEKİN- Hoş bulduk iyi yayınlar diliyorum.

Pınar AĞCA- Siz düzenlemenin karşısındasınız. Nedir tepkiniz efendim?

Gürsel TEKİN- Bir kere öncelikle Türkiye’de 600 bin lira, 700 bin TL’yle insanların çalıştığı bir ülkede milletvekili maaşlarının böylesi bir gece yarısı operasyonuna bir yasanın geçmesini şiddetle tepki gösteriyoruz. Kamuoyunda son 3 gündür tartışılıyor. Bu yasanın geçmesinde 250 tane milletvekilinin sorumluluğu var. Ama ne yazıktır ki son 3 gündür sadece iki tane CHP’li milletvekili tartışılıyor. Acaba bu 248 milletvekiline hiç sordunuz mu? Böylesi bir şey olamaz yani. İki milletvekili arkadaşımızla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı gereken tavrını koymuştur ve disipline sevk etmiştir. Ama 248 milletvekiliyle ilgili nasıl bir uygulama yapılacak kamuoyu bunu bekliyor. Hiç kimse sanki bu yasayı getirenlerin AKP’nin olmadığını, iki CHP milletvekili bu yasayı geçirmişçesine kamuoyunda böyle bir algı oluyor. Bu çok doğru değildir. Bu yanlıştır. Bu yasanın sorumlusu AKP’nin ta kendisidir, iktidarın kendisidir. Bu yasayla ilgili grup başkanlarımızın, grubumuzun tavrı açık ve nettir. İki arkadaşımız bireysel bir karar almıştır ve bu kararında doğru olmadığını, bunun da önümüzdeki günlerde disipline sevk edildiğini, disiplinde bunun gereğini yapacaktır.

Pınar AĞCA- Bugün Merkez Yönetim Kurulu toplantısının gündeminde de bu konu olacak.

Gürsel TEKİN- Elbette bu da konuşulacak ama daha çok özellikle son günlerde bugün AKP Genel Başkan Yardımcısının da söylemiş olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı süreci tartışılacak. 5 artı 5 mi? 7 mi derken… Biliyorsunuz anayasada açık ve net. Yani siyasi partiler anayasayı, yasayı kendine göre uygulamaya kalkışırsa o ülkede kaos olur. Şimdi çok açık ve net olan yani anayasada da Sayın Cumhurbaşkanı da biliyor, özellikle Sayın Cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili irade beyan etmemesi doğrusu ayrı bir tartışma konusu. Yani Cumhurbaşkanının biz bu konuda bir irade beyan etmesi gerektiğine inanıyoruz. Ya görev sürem 5 yıldır, ya da 7 yıldır. Anayasada açıktır 5 yıl olarak vurguluyor. Şimdi son günlerde baktığımızda işte bir yasa hazırlığı, anayasayı yasayla düzenleyemezsiniz. Anayasayı anayasayla değiştirirsiniz, kanunları kanunla değiştirirsiniz. Bu nasıl bir uygulama gelecek önümüze onu da merakla bekliyoruz.

Pınar AĞCA- Zam düzenlemesine geri dönecek olursak efendim o iki vekil için süreç bundan sonra nasıl işleyecek? Bugün MYK’da gündeme gelecek. Bundan sonraki süreç nedir?

Gürsel TEKİN- Disiplinde arkadaşlarımız savunmalarını vereceklerdir. Bu konuda hangi gerekçelerle imzaladıklarını bizde öğrenmiş olacağız. Bu vesileyle disiplin kurulu gereken uygulama neyse o uygulamayı yapacaktır.

Pınar AĞCA- Yine Grup Başkanvekillerinin rapor sunması bekleniyor değil mi?

Gürsel TEKİN- Tabi yani aynı zamanda Genel Başkanımıza. Bugün galiba saat 3’te disiplin toplanacak, disiplin bir karar alacak. O kararı hem sizlerle, hem de kamuoyuyla paylaşacağız.

Pınar AĞCA- Çok teşekkür ederiz efendim.

Gürsel TEKİN- Biz teşekkür ediyoruz, iyi yayınlar diliyorum.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları