loading
close
SON DAKİKALAR

Gürsel Tekin'den Bakan Bağış'a yanıt

Gürsel Tekin'den Bakan Bağış'a yanıt
Tarih: 12.02.2012 - 16:34
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın kendisi ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Tekin "Başbakan’ın aldığı cesaret değil, hizmet ödülüdür" dedi.

AB Bakanı Bağış’ın Başbakan’ın Yahudi Cesaret Ödülü’nü iade etmesi konusunda bir süredir devam eden polemikte Gürsel Tekin’e yönelik sözlerine Tekin’den yanıt geldi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tekin, Bakan Bağış’ın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini "seviyesiz sataşmalar" olarak değerlendirirken, İsrail lobisinin Başbakan’a verdiği madalyanın cesaret değil, hizmet madalyası olduğunu kaydetti. Tekin "Yakında Başbakan’a da, AKP hükümetinin bakanlarının her birinin boynuna da birer üstün hizmet madalyası takılırsa hiç şaşırmayın. Çünkü, İsrail’e en büyük hizmeti yaptılar ve İsrail’i koruyacak füzelere göğüslerini siper ettiler, kalkan oldular.İsrail’i vuracak füzelere kalkan olmaktan daha büyük İsrail yandaşlığı, İsrail’e bundan büyük hizmet ve füzelere göğsünü siper ederek İsrail kalkanını savunmaktan daha büyük avukatlık hizmeti olur mu" dedi.


-"ŞEREFSİZ KİM?"-

Tekin açıklamasında devletin terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmeleri gündeme geldiğinde Başbakan Erdoğan’ın "Bunu söyleyen ispat edemeyen şerefsizdir" sözlerini anımsatarak "MİT-PKK görüşmelerinin deşifre edilmesinden sonra artık şerefsiz kim sorusunu sormaya gerek kalmadı" dedi. Tekin şöyle devam etti:

"İsrail madalyasına aday Egemen Bağış’ın cesareti varsa eğer, kulağından tutulup kapının önüne konulmaktan korkmuyorsa Başbakanına sorsun. Desin ki ’Sayın Başbakan sizin izniniz ve görevlendirmenizle yapılan Öcalan görüşmeleri çarşaf çarşaf yayınlandı. Şimdi bize, kim şerefsiz diye soruyorlar ne cevap verelim.’ Elbette soramaz ama o sormazsa bile, biz sormaya devam edeceğiz. İşte soruyorum: Şerefsiz kim? Aslında sormaya bile gerek yok, çünkü ortaya çıktı. Egemen Bağış’ın açıklamalarını okurken, dam üstünde saksağan vur beline kazmayı diye bir söz vardır, onu hatırladım. Tıpkı Egemen Bağışın CHP’nin içi, Sayın Kılıçdaroğlu’nun Gürsel Tekin’den kurtulma isteği konusunda söylediği söz gibi mantıksız anlamsız saçma sapan bir yakıştırma. Sayın Bağış gözü ciğercinin ciğerindeki hırsız kedi gibi CHP’nin kapısını gözlüyor ve diyor ki, Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin’den kurtulma çabası içinde. Ey İsrail’e hizmet madalyası adayı Egemen Bağış şunu bil, bilmiyorsan öğren, beni her iki MYK’sında da özgür iradesiyle genel başkan yardımcısı yapan sayın Genel Başkanımızdır. CHP Türkiye’ye demokrasiyi getiren partidir. Sen CHP’yi ağzını açtı diye genel başkan yardımcılarını, bakanlarını kapının önüne koyarım diyen Başbakan ile karıştırma. CHP kapısından size ekmek çıkmaz, hadi Amerika’nın kapısına."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları