loading
close
SON DAKİKALAR

Gürsel Tekin'in gözyaşları

Gürsel Tekin'in gözyaşları
Tarih: 13.02.2012 - 06:21
Kategori: Siyaset

Utanç Müzesi'ni gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin duygusal anlar yaşadı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kitabı gönderdikten sonra Melda Onur ile Çağdaş Sanatlar Merkezindeki Utanç Müzesi'ni gezdi. Müzedeki geziye CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Devrimci 78'liler Federasyonu Sözcüsü Yılmaz Cerek'ten sergi hakkında bilgi alan Tekin, Onur ve Tanrıkulu, 12 Eylül darbesinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu alana karanfil bıraktılar.

Tekin burada yaptığı açıklamada da ''Bütün arkadaşlarımıza baktığınızda, kimi idam edildi, kimi gözaltında kayboldu, kimi işkencelerde hayatını kaybetti. Hepsinin ortak özelliği vardı; tek talepleri daha özgür, daha demokratik bir Türkiye'ydi'' dedi.

Müzedeki Cemil Kırbayır'ın fotoğrafına işaret eden Tekin, Kırbayır'ı yakından tanıdığını anlattı. Kırbayır'ın 12 Eylül'de bir gece yarısı gözaltına alındığını ve 31 yıldır kendisinden haber alınamadığını ifade eden Tekin, Kırbayır'ın kendisine verdiği Ulaş Bardakçı'nın hayatını anlatan bir kitap nedeniyle de oğlunun adını Ulaş koyduğunu kaydetti.

Müzeyi hazırlayanlara teşekkür eden Tekin, ''Hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum'' dedi.

Tekin, bir gazetecinin bugün Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 50. yılı olduğunu hatırlatması üzerine bütün idamlara karşı olduklarını, işkence ve idamların olmadığı bir Türkiye yaratmak için çalıştıklarını söyledi.

Tanrıkulu da müzeden etkilendiğini belirterek, ''Hepsinin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Toplum hafızasında büyük izler bırakan büyüklerimizi bir kez daha hatırladık, bu müzeyi hazırlayanlara teşekkür ediyorum'' dedi.

Bu tür müzelerin toplum hafızasını canlı tutmada büyük önem taşıdığını belirten Tanrıkulu, Türkiye'nin geçmişiyle hesaplaşarak temiz bir sayfa açması için mücadele ettiklerini ve bu mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Yılmaz Cerek de ilgili, yetkili herkesin gelip müzeyi gezmesi gerektiğini belirterek, ''12 Eylül darbecilerinin mutlaka yargılanması gerektiğini'' dile getirdi.

TEKİN AĞLADI!

CHP'liler, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 12 Eylül müdahalesinin yıldönümü nedeniyle oluşturulan ve darbenin toplumda yol açtığı zararlar ile darbe mağdurlarını konu alan sergiyi gezdi. Tekin, sergiyi gezerken duygusal anlar yaşadı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları