loading
close
SON DAKİKALAR

Güvencesiz öğretmenler paso davasında

Güvencesiz öğretmenler paso davasında
Tarih: 11.02.2012 - 22:34
Kategori: Sendika

Güvencesiz öğretmenlerin paso davası 18 Ekim günü sabah 9.30’da İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde görüldü

Ücretli öğretmenlerin, aynı işi yaptıkları kadrolu öğretmenlerle ulaşım için gerekli olan ‘öğretmen pasosu’ konusunda da eşit koşullara sahip olamaması sebebiyle ücretli öğretmen Sadullah Söylemez’in, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açtığı dava 18 Ekim günü görüldü. 

İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde 9.30’da görülen davayı güvencesiz öğretmenler de izledi. 

Dava sonrasında güvencesiz öğretmenler bir basın açıklaması yaptı. “Öğretmen adayı değil, öğretmeniz. Paso, bizim de hakkımız” yazılı pankart açan öğretmenler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin seyahat kartları ile ilgili yönergesinde öğretmen tanımı olarak örgün eğitim kurumlarında kadrolu veya tam zamanlı fiilen görev yapan eğitim ve öğretim sınıfı personeli ifadesinin geçtiğini ve tanımın eksik olduğunu belirttiler. 

Büyükşehir Belediyesi’nin tanımının dil kurslarında, sürücü kurslarında, özel dershanelerde ve özel eğitim alanlarında çalışan öğretmenleri kapsamadığını hatırlatan öğretmenler, Batman ve Bursa’da dershane öğretmenlerine ve ücretli öğretmenlere de indirimli seyahat hakkının resmi olarak tanındığını söylediler. 

Öğretmenler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öğretmen tanımını güvencesiz öğretmenleri de içine alacak şekilde genişletmesi gerektiğini belirterek açıklamalarını sonlandırdı. 

Nisan 2011’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan öğretmen pasosu başvurularının kabul edilmemesi üzerine güvencesiz öğretmenler, çalışma biçimlerinden kaynaklanan eşitsizliği ve adaletsizliği görünür kılmak için “Öğretmen adayı değil, öğretmeniz. Paso bizim de hakkımız!” imza kampanyası başlatmıştı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları