loading
close
SON DAKİKALAR

HABAŞ fabrikasında patlama: 5 işçi yaralandı

HABAŞ fabrikasında patlama: 5 işçi yaralandı
Tarih: 26.07.2018 - 13:27
Kategori: Yurt

İzmir Aliağa’da bulunan HABAŞ Demir Çelik fabrikasında sabaha karşı meydana gelen patlamada 5 işçi yaralandı.

Evrensel'in haberine göre her ay ortalama 25 iş kazasının yaşandığı HABAŞ Demir Çelik fabrikasında sabaha karşı saat 04.00 sıralarında patlama yaşandı. Patlamanın, işçilerin kırılan elektrotları çıkarmak için ocak kapağının üzerine çıkarak, elektrotları vince bağladığı sırada yaşadığı öğrenildi.

İşçilerin verdiği bilgiye göre, dökümlere kadar her yana saçılan eriyik demir, 5 işçiyi yaraladı. Bir işçinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, vardiya amirinin ise tamamen yanmasına rağmen hayati tehlikesinin olmadığı söylendi.

Soyadları öğrenilemeyen Mehmet, Evren, Umut, Sezgin İzabeci ve ağır yaralanan Mevlüt Şimşek, Bozyaka ve Ege Üniversitesi Hastanelerine kaldırıldı.

Evrensel'e konuşan bir işçi, “Elektrot kırılması sık yaşanan bir kaza, genelde hurda kaynaklı kırılıyor ve elektrot kırılınca değiştirilir ama ilk defa patlama oldu” dedi.

Fabrikada örgütlü Türk Metal’in Aliağa Temsilcisi Ali Ekber Tali ise “Sebebinin ne olduğunu bilmiyoruz ancak araştırıyoruz, takipçisiyiz. Ege Üniversitesi Hastanesinde 2 işçi arkadaşımız var, onların durumları ile ilgili bilgi edinmeye çalışıyoruz. İş güvenliği ve teknikle ilgilenen arkadaşlarımız da fabrikada. Sebebi öğrenmeye çalışıyoruz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları