loading
close
SON DAKİKALAR

Haber Sen: TRT grevi görmedi

Haber Sen: TRT grevi görmedi
Tarih: 12.02.2012 - 02:58
Kategori: Sendika

Haber Sen, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nu (TRT) 21 Aralık'taki kamu emekçilerinin grevini haber yapmadığı için eleştirdi.

KESK'e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen), Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nu (TRT) 21 Aralık'taki kamu emekçilerinin grevini haber yapmadığı için eleştirdi.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 663 nolu* kanun hükmünde kararname (KHK) ile sağlık hakkının paralı hale getirilmesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) ise toplu sözleşmeli grev hakkı, asgari ücretin yükselmesi, kadrolu çalışma hakkı, tutukluların serbest bırakılması talebiyle 21 Aralık'ta bir günlük grev yapmıştı.

Bianet'in haberine göre, Haber Sen yaptığı yazılı açıklamada, gelirlerinin yüzde 80'ini halktan toplayan ve yayınları ülkenin yüzde 98'ine ulaşan TRT'nin ana haber bültenlerinde eyleme yer vermediğini söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"On binlerce kamu emekçisi hizmet üretmedi. Ancak TRT bunu görmedi. Oysa TRT, kamu hizmeti yayıncısı olarak bu ülkede yaşayan, elektrik faturası ödeyen, satın aldığı cihaz başına bandrol bedeli veren herkesten yayın bedeli alıyor.

"TRT adeta toplumu 'Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) olanlar ve olmayanlar' diye ikiye ayırıyor ve AKP politikalarını eleştirenlere, kim olursa olsun, yayınlarında yer vermiyor."

Açıklamada, AKP hükümeti'nin, kamu emekçilerinin yıllardır verdiği meşru mücadeleyi, uluslararası sözleşmeleri ve anayasayı yok sayarak grevli toplu sözleşme hakkını engellemeye devam ettiği belirtildi.

"İki milyon kamu emekçisinin geleceğini yandaş konfederasyonunu tek yetkili yaparak çalmak istiyor. Hazırlanan yasa taslağında; grev hakkı, örgütlenme özgürlüğü, özlük ve demokratik haklarımızın toplu sözleşmede görüşülmesi yok."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları