loading
close
SON DAKİKALAR

Haberal'dan Organ Nakli Yorumu

Haberal'dan Organ Nakli Yorumu
Tarih: 01.03.2012 - 15:51
Kategori: Gündem

CHP'nin tutuklu Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Şevket Çavdar'ın hayatını kaybetmesine ilişkin avukatları aracılığıyla bir açıklamada bulundu.

CHP'nin tutuklu Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, çift kol ve çift bacak nakli operasyonu sonrasında Şevket Çavdar'ın hayatını kaybetmesine ilişkin avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, öncelikle hayatını kaybeden Çavdar'a rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.

Günümüzde doku, organ ve uzuv nakillerinde Türkiye'deki başarı oranlarının gelişmiş ülkeler düzeyine ulaştığını belirten Haberal, "Fakat nadiren de olsa, kimi ameliyatlarda basta vücudun yabancı bir doku, organ ve uzva karsı reddetme reaksiyonu olmak üzere değişik yan etkilerle, istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya gelinmesi yadsınamaz bir durumdur. Bunlar tıbbın her zaman karşılaşılabilecek sonuçlarıdır. Hiçbir zaman bu gibi durumlar karşısında moral bozukluğuna kapılmamak gerekir. Önemli olan kaybedilen bir hastanın nedenlerinin çok iyi değerlendirilmesi ve onlardan ders alınarak, gereğinin yapılmasıdır. Komplikasyonla bu tip ameliyatlarda her zaman karşılaşılabileceğinin bilinmesi ve bunu unutmadan çalışmalara devam edilmesi gerekir" dedi.

Organ nakli cerrahisinde ana amacın, bir kişinin hayatının kurtarılması olduğunu belirten Haberal, "Bir insan hayatının ne denli büyük bir önem ve ayrıca ne denli büyük bir değer taşıdığını biliyoruz. Organ nakli cerrahisinde ana amaç, bir canı kurtararak, yaşamın bu önemine ve değerine de sahip çıkmaktır" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları