loading
close
SON DAKİKALAR

'Haberal'ın imzası taklit edildi'

'Haberal'ın imzası taklit edildi'
Tarih: 11.02.2012 - 23:54
Kategori: Siyaset

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurban Bayramı tatilinde Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ı ziyareti sonrasında gündeme getirdiği 'AİHM'e sahte belge' iddiasının ayrıntıları ortaya çıkıyor

Ergenekon sanığı, CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın avukatları, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği “AİHM’ye sahte belge” iddiasının ayrıntılarını açıkladı.

Avukatlar hükümetin AİHM’ye, biri Haberal’ın el yazısı olduğu iddia edilen bir dilekçe diğeri ise Haberal’ın tedavi görmediği Silivri Devlet Hastanesi’ne ait “Hasta Gözlem Formu” olmak üzere iki belge gönderdiğini öne sürdü. 

Adalet Bakanlığı iddialar ile ilgili inceleme başlattı.

Haberal’ın AİHM’deki davasını takip eden Avukat Gülbin Çelik’in tespit ettiği belgeler ve iddialar şöyle:

1. BELGE: Türk hükümetinin AİHM’ye sunduğu belgeler arasından el yazısıyla yazılmış cezaevi içindeki polikliniğin işaret edildiği “Semt polikliniğinde tedavim yapılmaktadır, devlet hastanesine sevkime gerek yoktur” ifadesinin bulunduğu, Haberal’ın imzasını taşıyan bir dilekçe çıktı. Avukatlarına göre el yazısı Haberal’a ait değil. Altındaki imza ise Haberal’ın imzaladığı başka bir belgeden alınarak, bu dilekçeye eklenmiş. Çelik “İmzanın monte edildiği de dilekçeye bakılınca anlaşılıyor. Belge tamamen gerçek dışı” dedi.

2. BELGE: AİHM’ye sunulan diğer bir belge ise Silivri Devlet Hastanesi’nde tutulan “Hasta Gözlem Formu”. Formun üst köşesinde Haberal’ın ismi ve kişisel bilgileri yazıyor. Formda, tedavi sürecinde Haberal’a yapılan müdahaleler anlatılıyor. Formda, doktorun “tedaviyi bitirdiği” bilgisi ve tedavi sürecine ilişkin yazılar da ekli dosya olarak yer alıyor. Avukatları ise “Haberal’ın formda belirtilen tarihte Silivri Devlet Hastanesi’nde yatmadığı ” iddiasında bulunuyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler de MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Bu şüphelerin ortadan kaldırılması hükümete düşer. Çeşitli sahte belgeler sunulduğu iddiasındalar, elbette bu iddialarını kanıtlayacaklardır” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları