loading
close
SON DAKİKALAR

Hakan Ayvataş CHP'den İstanbul 1. Bölge Aday Adayı

Hakan Ayvataş CHP'den İstanbul 1. Bölge Aday Adayı
Tarih: 23.02.2015 - 23:41
Kategori: Siyaset

Gezi olayları sırasında kaybettiğimiz Mehmet Ayvalıtaş'ın akrabası Hakan Ayvataş CHP'den İstanbul 1. Bölge Aday Adaylığını 1 Mayıs Mahallesinde açıkladı...

CHP'de 45 ilde yargı denetiminde tüm üyelerle yapılacak ön seçim kararı alınması üyeler ve toplumda bir umut, heyecan yarattı. Bir çok aday ön seçim kararı alınması nedeniyle 2015 genel seçimlerinde CHP'nin adayı olabilmek için yarışacak...

Bu adaylar arasında Gezi olayları sırasında kaybettiğimiz Mehmet Ayvalıtaş'ın akrabası Hakan Ayvataş CHP'den İstanbul 1. Bölge Aday Adaylığını 1 Mayıs Mahallesinde açıkladı...

Hakan Ayvataş'ın açıklamasına CHP PM Üyesi ve İstanbul 1. Bölge Aday Adayı Ali Özcan, İstanbul Milletvekili Sebahat Akkiraz, İstanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni ve Yurt Gazetesi Yazarı İmambakır Üküş, İl yöneticisi Yusuf Erciyes ve çok sayıda partili katıldı...



Toplantıda Hakan Ayvataş ilk sözü Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş'a verdi. Ayvatılataş, Hakan Ayvataş'ın tüm gezide yitirdiklerimizi en iyi şekilde mecliste temsil edeceğini söyledi...

Adaylık açıklaması salonda bulunan genç partililerin taşıdığı gezi şehitlerinin fotoğrafları eşliğinde yapıldı...


Hakan Ayvataş yaptığı konuşma'da;

Sevgili yol arkadaşlarım, basın emekçilerim, sivil toplum örgütleri başkanları ve yöneticileri, yerelin iktidar muhtarları; hepinizi devrimci yüreğim ile selamlıyorum.

Cumhuriyetimizin milli mücadelesinde önderimiz olan Mustafa Kemal Atatürk ve önderlerimize, 2 ayyaş yaftası takan diktatör RTE ‘ye karşı bir duruştur, Gezi eylemi.

Dostlarım, yoldaşlarım, parti büyüklerim, sevgili gençler, bu ülkenin aydınlık yüzleri, hepiniz hoş geldiniz. Sizleri burada görmekten, sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Sizlerle birlikte yolumuzun çok uzun ve meşakkatli olduğunu biliyorum.

Yükümüzün ne kadar ağır olursa olsun bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Öyle bir ülke düşünün ki kadına şiddetin bitmediği, gençlerimizin katledildiği,

Öyle bir ülke düşünün ki iş kazalarında binlerce işçimizin öldüğü,

Öyle bir ülke düşünün ki açlık sınırında milyonlarca insanımızın olduğu…

Bütün bu olumsuzluklara rağmen; İçimizde ki umut asla tükenmemeli. Ortak paydalarda birlikte olmalıyız. Ön yargılarımızı kaldırarak omuz omuza olmalıyız. Gölgemizin bizi geçmesine izin vermeden memleketimin dağlarına, ovalarına bahar getirmeliyiz, ve artık Biz iktidar olmalıyız biz,biz…




Özgürlükler ancak cesaretle kazanılır. Savaşa karşı barışı eşitsizliğe karşı adaleti, şiddete karşı kardeşliği, sömürgeye karşı emeği savunmalıyız. Bunun için bize düşen birlikte omuz omuza mücadele etmektir. Bizler çocukluğumuzdan beri bu partiye gönül vermiş, sokaklarda kahrolsun faşizm, inadına sol, inadına Chp diye haykıranlardanız.

Bizler bu ülkenin geleceğiyiz. Bizler makam koltuklarına aday değil, bu ülkeyi yönetmeye adayız. Mücadelemiz, kapitalizme, faşizme ve hırsızlara karşıdır.



Bugün buradayız; ama yarın her yerde olacağız.

Tekrar ediyorum, özgürlükler ancak cesaretle kazanılır. Cesaretin bittiği yerde esaret başlar. Bizlerin önünde her zaman aşılması gereken bir dağ varılması gereken bir hedef, sırtımızda taşınması gereken bir sorumluluk vardır. Bizlere bedel ödetenler, her fırsatta güç kullananlar, geldikleri gibi gideceklerdir ama boyun eğmeyenler, diz çökmeyenler, eli nasırlı, yürekli insanlar er geç kazanacaklardır.



Adaletsizliğe karşı mücadele edeceğiz. Hırsızların serbest bırakıldığı, hırsıza hırsız diyenlerin tutuklandığı bu ülkede, ben bu kürsüden de, o kürsüden de sizin adınıza hırsıza, hırsız diye haykıracağım.

Faşizan zihniyetin katlettiği tüm devrim şehitlerini asla unutmayacağız. Vermiş oldukları mücadeleyi son nefesimize kadar sürdüreceğiz. Gezi şehitlerimizi, gezinin ilk şehidi yiğenim Mehmet Ayvalıtaş’ı, Abdullah Cömert’i, Ahmet Atakan’ı, Ethem Sarısülüğü, Medeni Yıldırım’ı ,Ali İsmail Korkmaz’ı, Berkin Elvan’ı, Hasan Ferit’i, Fadime Anamızı ve gezi gazilerini unutmayacağız… Unutturmayacağım.

Bu süreçte kurtarıcı aramaya gerek yok. Seçimlerde elini taşın altına koymak yetmez, dün gezide bedel ödediğimiz gibi yarında bedel ödemeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Gezi ruhunun savunucuları, ezilenlerin sesi olmak adına, yetki vermeniz halinde, milletin vekilliğinden ziyade milletin aslını meclise taşımak istiyorum.

Gezi gazilerini yanıma almak istiyorum. Beraber yol yürüdüğümüz, devrimci ruhlu gençlerimizi de yanımda görmek istiyorum. Ayrıca tüm gezi davalarımızda yanımızda duran ve desteğini esirgemeyen kadın kolları genel başkan yardımcısı, Myk üyesi Düriye Taş’ı da yanımda görmek istiyorum.

Tüm katılımcıları aydınlık yarınlar için Chp çatısı altında mücadele etmeye davet ediyorum. Gelin canlar Bir olalım, İri olalım, Diri olalım.

Gezi gazileri dayanışma platformuna selam olsun …

Hoşçakalın, dostça kalın. 

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları