loading
close
SON DAKİKALAR

Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı görevini Çavuşoğlu’ndan devraldı

Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı görevini Çavuşoğlu’ndan devraldı
Tarih: 05.06.2023 - 14:13
Kategori: Gündem

67. Hükümette Dışişleri Bakanı görevine getirilen Hakan Fidan bugün (05.06.2023) görevi Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devraldı.

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. Fidan, "Devletimizin milletimizin bütünlüğü ve refahı için elimden gelen gayreti göstereceğim. Milli dış politika vizyonunu devam ettireceğim" dedi.

"Her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrinde olacağım"

Çavuşoğlu, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi:

"Milletimiz verdiği yetki ve Cumhurbaşkanımızın takdiriyle büyük bir şerefle çalıştım. Diplomasi kimliğimizin ayrılmaz bir parçası. Türk'ün olduğu her yerde devlet, devletin olduğu her yerde diplomasi vardır. Çok hızlı değişen dünyada geleneklere sadakat kadar, zamanın ruhuna göre hareket etmek gerekiyordu, biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hareket ettik. Girişimci ve insancıl dış politika ruhuyla dünyanın her yerinde menfaatimizi koruduk. 8 yıl 6 ay 13 gün taşıdığım Dışişleri bayrağını Hakan Fidan kardeşime devrediyorum. Hariciyemizi ve Milli İstihbarat Teşkilatımız güzide kurumlarımızdır. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı birlikte mücadele ettik. Ben de her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrinde olacağım. Bana destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beraber yürümekten şeref duyduğum Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görevimiz Türkiye Yüzyılını inşa etmek.”

"Devletimizin refahı için her türlü emeği vereceğiz"
Yeni Dışişleri Bakanı Fidan ise, “Şahsıma gösterdikleri güven sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanı'na şükranlarımı sunuyorum. Sayın Çavuşoğlu ile dostluğumuz yüksek lisans dönemimizde başladı. Bugün cumhuriyetimizin 100. Hariciye Teşkilatımızın 500. yılında aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum. Devletimizin refahı için her türlü emeği vereceğiz. Devletimize, milletimize vatanımıza hayırlı uğurlu olsun, Allah mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları