loading
close
SON DAKİKALAR

"Hakan Fidan haklı!"

"Hakan Fidan haklı!"
Tarih: 11.02.2012 - 23:44
Kategori: Sendika

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın terör örgütü PKK ile müzakere ettiğine ilişkin internete düşen ses kayıtlarını değerlendirirken, “Hakan Fidan’ın yanlış bir şey yapmadığını” söyledi

MİT ile PKK görüşmesinin internete sızmasının ardından gelen eleştirilere Başbakan Erdoğan, Arap Baharı Turu’nda yanıt vermiş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a sahip çıkmış ve, "Hatası da olsa MİT Müsteşarı Hakan Bey’i harcamayız" demişti.

Başbakan’a dün de Cumhurbaşkanı Gül destek verdi. Davutoğlu da muhalefete yanıt vererek “Hakan Bey doğru olanı yaptı” dedi. Kılıçdaroğlu, Gül’e tepki gösterdi, MHP lideri Bahçeli ise hükümeti çok sert sözlerle eleştirdi.

"Hakan Bey, hükümetin talimatıyla işini mükemmel yaptı"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın terör örgütü PKK ile müzakere ettiğine ilişkin internete düşen ses kayıtlarını değerlendirirken, “Hakan Fidan’ın yanlış bir şey yapmadığını” söyledi. 

Davutoğlu, CNN-Türk’te katıldığı programda, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. MİT Müsteşarı tarafından PKK ile yapılan görüşmeleri de değerlendiren Davutoğlu, PKK’nın bir silah olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. Davutoğlu, PKK ile istihbari görüşmelerin yapıldığını belirterek, “Biz neden başka istihbaratlara bağımlı olalım? Biz görürüz durumun ne olduğu ve doğrudan bizim istihbaratımız yapar” diye konuştu.

Hakan Fidan’ın hükümetin talimatıyla hareket ettiğinin, verilen talimatın gereğini yaptığının altını çizen Davutoğlu, Hakan Fidan’a karşı bir kampanya görüntüsü bulunduğunu belirtti ve AKP dönemi öncesi de PKK ile görüşmelerin yapıldığına, hepsinin devlet arşivlerinde olduğuna işaret etti.

Tüm müsteşarların Başbakana bağlı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Hakan Bey ise, bir yılı aşkın bir süre müsteşarımızdır. Görevini mükemmel yapmaktadır. Türkiye ilk defa PKK ötesinde de dış istihbarat alt yapısını güçlendirmektedir. Daha önce istihbaratımız genellikle PKK ile irtibatlı veya Ermeni faaliyetleriyle irtibatlı. Tehdit algısına dayalı istihbarat. Bu çok önemli” diye konuştu.

"Doğru yaptı"

Davutoğlu, Fidan’ın istihbarata yeni bir boyut getirdiğini ve Dışişleri Bakanı olarak bu projeyi desteklediklerini ve kendisiyle çok yakın çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istihbarat yapılanması, artık dünyada nerede yaprak kıpırdasa onu öğrenecek ve değerlendirecek ve siyasi otoriteye en sağlıklı bilgi aktaracak hale dönüşmelidir. Nasıl dış politikamız standardı değiştirmiş ise, buna bağlı olarak istihbaratımız standardı değiştirecek. Genelkurmayımız da standart değiştirecek, ölçek değiştirecek. Birileri bu ölçek değişiminden rahatsız olduğu için eğer Hakan Bey’i yıpratmak için bunu kullanmayı düşünüyorsa, Sayın Başbakanımızın da birkaç gün önce ifade ettiği gibi biz Hakan Bey’in bu konuda doğru yaptığını, talimatının gereğini yaptığını ve bundan sonra da bu anlamla Milli İstihbarat Teşkilatımızın yapısını, etkisini, uluslararası ve ulusal temas noktalarını en kapsamlı şekilde geliştireceğinin bilinmesini isteriz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları