loading
close
SON DAKİKALAR

Hakan Yılmaz'dan yeni albüm: Yol, aşk, zaman

Hakan Yılmaz'dan yeni albüm: Yol, aşk, zaman
Tarih: 24.11.2021 - 12:57
Kategori: Kültür & Sanat

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyelerinden müzisyen ve ozan Hakan Yılmaz'ın, Doğu Türküleri (1988), Sen Yoktun (2015) ve Türkülerle Yeniden (2017) albümlerinden sonra dördüncü solo albümü "Yol, Aşk, Zaman" adıyla çıkıyor. ...

Albümün, bir bütün olarak yayımlanmadan önce üç ayrı EP (kısaçalar, ortalama bir albümden daha kısa, genellikle 4-5 şarkı içeren kayıtlar) olarak yayımlanması ve en sonunda tamamının ayrı bir albüm olarak çıkarılması planlandı.

Temmuz 2020'de çıkan ilk EP 'Yol'da dört şarkı yer alıyor: Hayal TerminaliKervancıŞarkı vs. Hayat ve Yolların Ardından.

Nisan 2021'de çıkan ikinci EP 'Zaman'da dört şarkıya yer verildi: Kayıp ŞehirEşzamanlı SevgiliO AnMavi Bitti.

Dinleyiciyle buluşan üçüncü ve son EP olan 'Aşk'ta, aşk temasını farklı açılardan yorumlayan beş şarkı bulunuyor: Sen YoktunBahar YeliAşk GelmeyecekAkdenizAşk Gelir.

Tanıtım bülteninde, albümün tamamı ve 'Aşk' EP'si şu bilgiler veriliyor:

"13 şarkıdan oluşacak albümde tüm şarkı sözleri ve on şarkının besteleri sanatçıya (Hakan Yılmaz) ait. Folk&Akustik kategorisinde ve Folk-Pop türünde yer alan şarkılar, Ezginin Günlüğü'nün 1980'li yıllara denk düşen kuruluş evresindeki özgün bestelerin havasını ve tınısını yansıtıyor.

Besteler, başta halk müziği olmak üzere, Türkiye'nin geleneksel müzik kaynaklarından besleniyor. Sözler, Fransız 'chanson' geleneğini takip eden bir derinlik ve şiirsellik içeriyor. Şarkılar, müzikal form olarak folk-pop türünün izlerini taşıyor; zaman zaman rock ve caz tınılarını ve yapılarını da yansıtıyor.

Albümün konsepti Deniz Bayrak ve Evren Arkman'la birlikte oluşturuldu. Albümdeki tüm şarkıların düzenlemeleri ve icraları da Deniz Bayrak ve Evren Arkman'la birlikte yapıldı. Şarkıların düzenlemesi, sadece vokal, gitarlar, vurmalılar ve pad seslerinin kullanıldığı minimalist bir anlayışla yapıldı. 'Aşırı düzenleme'den uzak durulan, şarkıları fazla sese ve enstrümana boğmadan sözel ve müzikal özünü ortaya çıkarmayı amaçlayan bir düzenleme üslubu benimsendi.

Şimdi dinleyicisiyle buluşan üçüncü EP'nin adı 'Aşk'. EP'deki beş şarkının tamamı aşk temasını farklı açılardan işliyor. 'Sen Yoktun', 'Bahar Yeli' ve 'Aşk Gelmeyecek'in ana teması aşkın yokluğu ve aşka duyulan özlem. Aşkın yokluğu, insanın hayatında bir boşluk yaratır. İnsan, bu boşluğu doldurmak ve hayatında eksik olan şeyi tamamlamak amacıyla aşkı aramaya koyulur. İnsanın bilmediği şey ise şudur: Bu şekilde aranan aşk gelmez ve uzun arayışların sonunda insan aşkı değil kendisini bulur.

'Akdeniz', Türkiye'nin kuzey Ege bölgesinde, zeytin ağaçları arasında, sarı bir güneşin altında, anakaraya yakın adalar kadar yüreğe yakın yaşanmış bir aşkın hikâyesini anlatıyor.

Beşinci ve son şarkı olan 'Aşk Gelir', aşktan beklenenleri anlatıyor: Aşk gelsin, insanın ruhunu yükseltsin, yaralarına ilaç olsun, iç çatışmalarını çözsün, hayatına neşe ve dinginlik katsın."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları