loading
close
SON DAKİKALAR

Hakemlerden çok garip istekler!

Hakemlerden çok garip istekler!
Tarih: 11.02.2012 - 23:17
Kategori: Spor

Merkez Hakem Kurulu, hakemlere gönderdiği "seyahat talimatlarında" öyle garip isteklerde bulundu ki.

> Göreve giderken toplu ulaşım aracını kullan.
> Paranı alman için uçak bileti yetmez, uçuş kartını da getir.
> Maçlara özel aracınla gidemezsin. Çok zaruri durum olursa bizden izin al.
> Özel aracına izin verdiğimizde ise gittiğin ilin valilik veya belediyesinden o ilin "şehirlerarası otobüs rayiç bedeli" listesini onaylat.
 
İşte o istekler
> Hakemler, gözlemci ve mentörlerin görev seyahatlerinde toplu ulaşım araçlarını kullanmaları esastır. Zorunlu durumlarda, özel araç kullanımına Hakem İşleri Müdürlüğü'ne çalışma gün ve saatleri içinde yazılı başvuru yapılmak ve onay alınmak suretiyle izin verilecektir.

> TFF'nin seyahat organizasyonu ile hava yolu ulaşımı kullanan ÜKH (Üst Klasman Hakemi), ÜKYH (Üst Klasman Yardımcı Hakemi), ÜKG (Üst Klasman Gözlemcisi) ve mentörler hariç; uçak ile yapılan tüm seyahatlerde, bilet ile birlikte ayrıca uçuş kartları da tazminat formuna eklenecektir.

> Özel araç ile seyahatlerde, Tazminat Formu'na ikamet edilen ilden (Valilik veya Belediye) alınmış imza, mühür veya kaşeli, Şehirlerarası Otobüs Rayiç Bedelleri Listesi'nin, görev yapılan ilin işaretlendiği ve bedelinin formun ilgili bölümüne yazıldığı, bir sureti mutlaka eklenmelidir.

> Tazminat, harcırah ve yol ücretleri, ilgili talimata uygun olarak düzenlenmelidir. Hatalı yazılmış tazminat formları hiçbir şekilde düzeltilmeyecek, aksine düzeltilmesi amacıyla form sahibine iade edilecektir.

Acı ama gerçek! Hazin ama doğru!
Hakemlerin patronu Merkez Hakem Kurulu, herkesin "didiklediği" hakemlere en ağır darbeyi vurdu.
MHK, hakemlerine gönderdiği seyahat talimatlarında resmen hakemini "potansiyel hırsız" gibi görüyor.
Öyle garip "tedbirler" alıyor ki, güvensizliğin yanında, hakem için büyük bir kırtasiye, ayrı bir angarya aynı zamanda...
Kurul, hakemlere gönderdiği talimatnamenin "İdari Düzenlemeler" başlıklı bölümünde hakem ve gözlemcilerden garip isteklerde bulundu. 16 Eylül 2011 tarihli MHK'dan Profesyonel İcra Kurulu Üyesi Bedri Dölkeleş imzalı metinde hakem ve gözlemcilerin özel araçlarla seyahatlerinde o şehrin terminaline gidip valilik veya belediye onaylı "şehirlerarası otobüs rayiç bedelleri listesi"nin tazminat formuna eklenmesi istendi.

DİYELİM Kİ...
İstanbul'da ikamet eden bir FIFA hakemi Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek diyelim ki uçak olmayan bir ile (Bursa, Sakarya, Bolu) özel aracıyla maça gitti.
"Diyelim ki"ye gerek yok, malum bu hafta Özgür Yankaya ikamet ettiği Edirne'den İstanbul'a F.Bahçe maçını yönetmeye geldi.
Ne yapacak?
Önce terminale gidecek, "Şehirlerarası Otobüs Rayiç Bedelleri Listesi"ni alacak. Sonra bu listeyi Valilik veya Belediye Başkanlığına onaylatacak. (Liste doğrudur, ben sahte evrak düzenlemedim anlamında.)
Sonra o listeyi MHK'ya götürecek. Yol için harcadığı parayı alabilecek.
Niye?
Özgür Yankaya Edirne'den İstanbul'a gelirken MHK'ya "150 lira yol parası verdim" diyebilir diye tedbir alınıyor, "Özgür kardeş, sen sahtekarlık yapıyorsun, bak Şehirlerarası Otobüs Rayiç Bedelleri Listesi'nde Edirne-İstanbul 22 lira görünüyor" denecek!
Sonra da o hakeme milyonluk takımların adaletini emanet et! 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları