loading
close
SON DAKİKALAR

Hakimden Şener'e 20 bin TL önerisi!

Hakimden Şener'e 20 bin TL önerisi!
Tarih: 12.02.2012 - 16:27
Kategori: Gündem

Nedim Şener ile eski Milliyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakkalkurt'un yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ''Odatv davası'' kapsamında tutuklu bulunan, bu davanın tutuksuz sanığı Nedim Şener cezaevinden getirildi. Duruşmada, davanın diğer tutuksuz sanığı Hasan Çakkalkurt da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Nedim Şener, yayımlanan belgenin, soruşturma kapsamında yapılan herhangi bir savcılık işlemi olmadığını, o dosyada şüpheli olan Hanefi Avcı'nın ofisinde yapılan arama nedeniyle avukatı tarafından dinlenilmesi istenen görevli memurun beyanından ibaret olduğunu söyledi.

Belgeyi, Avcı'nın avukatlarından elde ettiğini söyleyen Şener, ''Kamuoyunu ilgilendiren bir soruşturma olduğundan dolayı bunu haber konusu yaptım'' dedi.

Hasan Çakkalkurt da savunmasında, suç işleme kastının olmadığını belirterek, beraatını talep etti.

Sanıklar hakkında 5187 sayılı Basın Kanununun 19. maddesinin uygulanması ihtimali bulunduğunu belirten Hakim Hasan Gülver, yasada öngörülen para cezasının alt sınırı olan 20 bin lira adli para cezası ile bir davetiye gideri 5 lira ve posta gideri 3 lira 65 kuruş olmak üzere, toplam 20 bin 8 lira 65 kuruşun ayrı ayrı, TCK'nın 75. maddesi uyarınca yatırılıp, makbuzunun ibraz edilmesi halinde, kamu davasının ortadan kaldırılmasına karar verileceğini bildirerek, duruşmayı erteledi.

İddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 Kasım 2010'da Milliyet gazetesinin 1. sayfasında başlayan ve 16. sayfasında devam eden ''Siyah çanta odada yoktu'' başlıklı haberde, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturmasında tanık olan Nazmi Ayhan'ın ifade örneğinin ifşa edildiği kaydediliyor.

İddianamede, eser sahibi Nedim Şener ile o tarihte sorumlu yazı işleri müdürü olan Hasan Çakkalkurt'un, ''soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek'' suçundan 1,5 ile 4,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları