loading
close
SON DAKİKALAR

Hakkari'de olaylı gece

Hakkari'de olaylı gece
Tarih: 12.02.2012 - 17:59
Kategori: Gündem

Operasyonlar sırasında öldürülen 24 PKK'lının kimyasal silahla öldürüldüğünü ileri süren bir grup, Hakkari-Van karayolunu trafiğe kapatıp olay çıkarttı.

Hakkari’nin Keklikpınar ve Medrese Mahallelerinde yola barikat kurup ateş yakan 50’şer kişilik gösterici gruplara, polis tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kulanarak müdahale etti. Yüzü poşili göstericiler, polis panzerlerine havai fişek ve molotof kokteylleri atarak karşılık verdi. Olaylar akşam geç saatlere kadar devam etti. 

Olayda bir polis memuru yaralanırken, çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olay, saat 23.20 sıralarında Hakkari girişinde bulunan Depin Virajı’nda meydana geldi. Kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin polis noktasından nöbet değişimi için Hakkari’ye dönen zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Meydana gelen patlamada zırhlı araçta bulunan 1 polis memuru yaralandı. 

Yaralı polis, ambulansla Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgeye çok sayıda özel hareket polisi sevk edildi. Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamanın ardından Hakkari-Van Karayolu’nun trafiğe kapatıldığını, ikinci bir bomba ihtimaline karşı bomba imha uzmanı ekiplerin bölgede arama tarama çalışması yaptıklarını söyledi. 

Vali Türker, yaralanan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğunu, bölgede ayrıca geniş çaplı operasyon başlatıldığını belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları