loading
close
SON DAKİKALAR

Haliç trafiğe kapandı

Haliç trafiğe kapandı
Tarih: 22.05.2012 - 10:54
Kategori: Gündem

Haliç Köprüsü trafiğe kapandı...

Haliç köprüsünün orta şeridi Balat girişindeki ayrılma nedeniyle Mecidiyeköy istikametini trafiğe kapatıldı.

Sabah 09.15 sıralarında Haliç köprüsünü ile E-5 Karayolu Balat bölümüne sabitleyen bariyerlerin vidalarında kopma meydana geldi. Vidaların kopması nedeniyle köprü, yoldan yaklaşık 7-8 cm yükseldi. Araçların geçişinde sorun yaşanınca yol trafiğe kapatıldı. Köprüdeki inceleme sürüyor.

Trafik durma noktasında

Okmeydanı yönünün trafiğe kapatılması sonrasında köprü girişinde yoğunluk yaşanıyor. Sürücüler alternatif yollara yönlendirilirken E5 karayolu üzerindeki trafik yoğunluğu Ayvansaray’dan Atatürk Havalimanı kavşağına kadar uzamış durumda.

Metrobüs seferlerinde ise herhangi bir aksama şu an için söz konusu değil.

2009 yılında Haliç Köprüsü’nde Ağustos ve Ekim ayları arasında depreme karşı güçlendirme çalışması yapılmıştı.

"Temellerde çökme olmuş"

Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Haliç Köprüsü orta şeridinde bağlantı yerlerindeki kopma olayı ile ilgili hurriyet.com.tr’ye “Bu durum köprünün çöken kısmında temellerinde bir çökme olduğunu gösteriyor” dedi.

Birbirinden ayrılan kısmın kaç santim olduğunu şimdilik bilmediğini ifade eden Prof. Dr. Alp, “Köprünün çöken kısmında temellerinde çökme olmuştur. Daha fazla da çökebilirdi. Göründüğü kadarı ile meydana gelen kopmanın felakete yol açacak durum olduğunu düşünmüyorum. Zaman içinde temellerinin yetersiz olması nedeniyle tekrar çökme yaşanabilir. Bu durumda hem çöken parçada hem de diğer parçalarda temel hesapları ve uygulamaları kontrol edilmeli. Bu bakımın uzun süreceğini sanmıyorum. Bir günde bitirebilirler” şeklinde konuştu.

Vali Mutlu: Risk yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, köprüyle ilgili herhangi bir risk durumu olmadığını, teknik ekiplerin sıkıntı yaratmayacak şekilde yolu açabilme çabası içerisinde olduklarını söyledi.

"Krikoyla yükseltilecek"

İBB Trafik Operatörü Murat Kazanasmaz ise twitter hesabından konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Köprü az sonra kriko ile yükseltilerek takoz koyma yöntemiyle düzeltilecek. Çalışma maksimum 8 saat sürecek. Bu akşam açılması planlanıyor.”

İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Haliç Köprüsü'nün Edirnekapı-Okmeydanı istikametindeki (orta-eski köprü) mesnetlerinde meydana gelen oynamadan dolayı, emniyet açısından köprü gidiş-geliş iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı.Metrobüs geçişleri kontrollü olarak devam ediyor. Konu ile ilgili olarak Karayolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri çalışmalarını sürdürüyor" denildi.

Çaycuma'da köprü faciası

Zonguldak Çaycuma'da, 6 Nisan'da Filyos Çayı üzerindeki köprü çökmüş, olay sonrası suya düşerek kaybolan 15 kişiden 8'sinin cesedine ulaşılabilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları