loading
close
SON DAKİKALAR

Halk toplantıları yeniden başladı

Halk toplantıları yeniden başladı
Tarih: 11.02.2012 - 19:15
Kategori: Yerel

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gümüşyaka Mahallesi’nde gerçekleştirdiği halk toplantısında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 2012 yılında yapılması planlanan projeleri paylaştı.

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında her yıl düzenlenen Halk Toplantıları’nın, bu yılki ilk toplantısı Gümüşyaka Mahallesi’nde yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ekip arkadaşlarıyla birlikte katıldığı halk toplantısında, ilçe genelinde yaptığı çalışmalarla ilgili genel olarak bilgilendirmede bulunarak, Gümüşyaka’da yapılması planlanan çalışmalar hakkında mahalle sakinleriyle görüş alışverişinde bulundu. 

Toplantıya; CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.


Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri Sorumlusu Muharrem Aydoğan, konsey çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında şunları söyledi; “Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri bünyesinde düzenlenen bu toplantı, bizim aylık toplantılarımızın dışında tüm mahallelerimizde yapmayı planladığımız toplantılarımızın ilki. Biz Mahalle Konseylerimizle düzenli toplantılarımızı yaparak, mahallemizin sorunlarını yerinde tespit edip daha sonra bu sorunları belediyemizde çözmek için çalışıyoruz. Mahalle konseylerimizin amacı; 5393 sayılı yasadan almış olduğumuz yetkiyle, mahalle sorunlarını yerinde tespit etmek, halkın belediye ile olan ilişkisini sağlamak ve sorunlara çözüm üretmektir. Mahalle konseylerimizde muhtarımız, sağlık ocağı doktorumuz, mahalle imamımız, okul müdürümüz ve gönüllülük esasına göre çalışmak isteyen hemşerilerimiz var. Mahalle konseylerinde görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” 

Düzenlenen halk toplantısında, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın hayata geçirdiği çalışmalarının ve yatırımlarının anlatıldığı sinevizyon sunumu gösterildi. İlçe genelinde yapılan hizmetlerin paylaşıldığı sunum, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, düzenlenen halk toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz halk toplantılarımızın bir yenisinde bugün burada sizlerle birlikteyiz. Mahalle Konseyleri toplantılarımız her ay her mahallemizde gerçekleştiriliyor. Konsey üyeleriyle sorunlar ele alınıyor, tartışılıyor sonra belediyenin ilgili birimine aktarılıp çözümü sağlanıyor. Bu düzenli işleyen bir sistem. Biz ayrıca her yıl yaptığımız halk toplantılarıyla geriye dönük bir muhakeme yaparak, sizlere de yapılanlar hakkında bilgi verip önümüzdeki yıl yapmayı planladığımız çalışmaları sizlerle paylaşıp, fikirlerinizi alarak yolumuza devam edeceğiz.

Bu sene Silivri’nin yedi mahallesinde de (beldesi), geçtiğimiz yıllara oranla çok daha fazla çalışma performansı sergiledik. Göreve başladığımız günden bu yana Silivri merkez dahil teslim aldığımız 8 belediyeyi, borç yükünden çıkararak, nasıl iş yapar duruma getirdiğimizi, sahip olduğu dezavantajları nasıl avantaja dönüştürerek, Silivri’yi geleceğe taşıma noktasına nasıl getirdiğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok zor bir durumdan başladık. Belediyenin kapısına icra arabalarının dayanarak masalarımızı alacağı durumdan, 2 yılda 40 trilyonluk yatırım yapacak duruma geldik. Yaklaşık 2 yılda aldığımız borç kadar yatırım yapmışız. 2012 yılında da bu yaptığımız yatırımların 2 katını yapacağız. Silivri’de ilk defa,  bunun özellikle altını çiziyorum, 1960 yılından bu yana gelmiş belediyelerin tamamında, kendi kaynaklarıyla, dışarından bir lira yardım almadan Büyükşehir’den ve merkezi hükümetten hibe anlamında ya da projelerin gerçekleştirilmesi anlamında hiçbir destek almadan sadece kendi imkân ve kaynaklarımızla bir yatırım süreci başlattık, devamını getiriyoruz.

Silivri’yi, beldelerinden merkeze doğru hizmet sektörlerinin geliştiği, bölgeye yatırımcı çekecek potansiyeli olan, esnafın daha çok iş yaptığı, çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğini burada kurabileceği bir yer haline getirmek istiyoruz. Merkezde ne varsa Gümüşyaka’da da o olacak. Bunu geçen yıl gerçekleştirdiğimiz halk toplantısında da söylemiştim. Silivri’nin her mahallesi aynı. İlçemizde gece gündüz nüfus farkı yaratacağız. Bu çok önemli bir gelişme. Gündüz nüfusumuz fazlalaşacak. Silivri’ye hizmet almaya gelen burada zenginlik, refah ve ticaretin canlanmasının önünü açacak. Bu yaz Silivri’de bu farkı gördük. 



2011 yılı içerisinde hedeflediğimiz yatırımların üçte birini yaptık. Şuan da Gümüşyaka’da meydan düzenlemesiyle, park çalışması bitmek üzere. Özellikle düğünlerin, toplantıların yapılacağı modern park çalışması 1,5 ay içerisinde tamamlanacak, projenin kafeterya kısmı tamamlandı. E-5 üzerindeki yolun da bir kısmını tamamladık. Bunlar Gümüşyaka’ya yapacağımız yatırımların üçte biri. Bunun iki katını daha yapacağız. Hiçbir mahallemizi ayırmıyoruz. Hepsi bizim için aynı. Çağdaş ve modern, sosyal yaşamı, yaşam kalitesini yükselten kent anlayışını tüm ilçeye yayıyoruz. Gümüşyaka’da ticari ve sosyal potansiyeli yükseltmek amacındayız. Yol ve meydan çalışmalarımızla bunu amaçlıyoruz. Biz bir program yaptık. Gümüşyaka’da meydanı, merkezi ve bağlantılı yolları düzenleyerek mahalleyi hem Silivri’ye hem de Tekirdağ’a bağlayan kısımlarıyla bütünleştirmeyi hedefledik. Çalışmalarımızın öngördüğümüz kısmı 1,5 ay içerisinde tamamlanacak. Yatırımlarımızın 2012 yılında kendimi daha çok hissettirdiğini göreceksiniz. 

Silivri Belediyesi 2012 yatırım programı kapsamında Gümüşyaka’ya yapılacak çalışmaları anlatan Başkan Işıklar; “Yaya yürüyüş yollarını genişleterek gerçekleştirdiğimiz yol düzenleme çalışmalarımıza 2012 yılında da tüm hızıyla devam edeceğiz. Gümüşyaka Mahallemizde başlattığımız çalışmalarımızın devamında, 19. 9. 15. Cadde ile Hürriyet Caddesi’nde ve 27. Caddenin tamamında parke taşı çalışmaları gerçekleştireceğiz. 52. Cadde ve bağlantılı sokaklarında da asfalt çalışmaları yapacağız. Yine Gümüşyaka Belediye Çay Bahçesi olarak geçen alanda başlattığımız park projesini, 2012 yılında tamamlayacağız. Kafeterya inşaatının tamamlandığı proje sona erdiğinde, düğün ve toplantılar için kapalı bir mekân ile kalan alanın tamamı 1000- 1500 kişinin toplanıp düğün yapabileceği, çoluk çocuğumuzun oturabileceği açık, ferah bir mekân haline gelecek. Çay bahçesi ve düğün salonu projeleri tamamlandığında mahallenin önemli eksikleri tamamlanmış olacak ve Gümüşyaka’ya yakışır iki mekân kazandırmış olacağız. Gece pazarının olduğu yerde de rekreasyon projesini hayata geçirmeyi istiyoruz. Buraya Selimpaşa’da yaptığımız gibi 34 tane dükkân yapacağız. Kapalı ve daimi olacak olan bu dükkânları da önümüzdeki sezona kadar tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi. 

Gümüşyaka’nın sağı ve solu maalesef yayalaştırılamamış, yaya hareketine kapalı. “Yola daha yakın olursam, ticaret artar müşteriye daha yakın olurum” diyoruz ama müşterinin geleceği yürüyüş yolu yok. Ana caddesi insan trafiğine kapalı tek mahallemiz Gümüşyaka. Buradaki esnafımıza geldim, yapmak istediğimiz projeyi, düşüncemizi anlattım. Bu çalışma başladığında belki sıkıntı gibi gelecek ama bittiğinde tüm düşünceler değişiyor. Bunu diğer mahallelerimizde tecrübe ettik. 5 metre tretuvar olacak, Silivri’de ilk kez bu kadar geniş tretuvar oluyor. Amacımız sadece tretuvarı genişletmek değil, insanların çarşılara, meydanlara ve alışveriş noktalarına daha kolay ulaşmasını sağlamak. Bunun en önemli gerekçesi ticari hayatı geliştirmek. Silivri’de iki caddede bu uygulamayı hayata geçirdik. Akşam saat sekizi geçmeden tüm dükkânlar kapanır ve sahil kerbela gibi karanlık olurdu. Biz bunu tersine çevirdik. İlçemize insanlar geliyor, yeter ki biz sebep yaratalım. 

Bizim çalışmalarımız görüntülük değil. Üç tane çiçek ekip, bordür boyamıyoruz. Biz sosyal gelişme projesini hayata geçiriyoruz. Gümüşyaka’yı bulunduğu yerden alıp, daha çağdaş, modern, insanları buraya gelmeye özendirecek bir şehir anlayışına dönüştürmek için çalışıyoruz. Gümüşyaka sahili Silivri sahili gibi gece gündüz gezilebilir bir alan olarak değerlenecek. Burada ilçemizde ilk kez hayata geçirilen kapalı ve daimi Gümüşyaka Kapalı Pazar Yerini yaptık. 

Gümüşyaka’da eğitime başlayacak üniversitenin gecikme sebepleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Işıklar; “Esas projemiz üniversite. Neden geciktik? Değerli hemşerilerim burada şikâyet etme derdinde değil, işi yapma niyetindeyim. Bizim dışımızda da yapılması gereken, alınması gereken izinler var. Alanın tarımsal alan dışına çıkarılıp, üniversite alanı olarak ilan edilmesi için yedi aydır bekliyoruz. Tarım dışına çıkarıldı, şimdi üniversite alanı olarak ilan edilmesi için bekliyoruz. Bizim elimizi kolumu bağlayan bu. Burada iktidar muhalefet çekişmesi, halka zarar verecek bir politika yaratmak istemiyorum. Maalesef komisyon görüşünde takıldı bekliyoruz. Bunu engellemek kime ne kazandırır? Bunu yaptırmamak bizi başarısız kılacak şeklinde bir düşünceyse, yaptırtmayan daha büyük bir bedel altında kalacak. Biz üniversite projesinin arkasında sonuna kadar duracağız. Gümüşyaka üniversiteyle tanışacak, üniversitenin nimetlerinden faydalanacak. İlk defa bir Avrupa Hukuku Fakültesi, Spor Fakültesi burada kurulacak. Gümüşyaka hak ettiği prestiji burada görecek. Binamızı tahsis ettik. Gümüşyaka üniversiteye hazır, biz her türlü zemini hazırlıyoruz. Gümüşyaka’da herkesin bunu merak ettiğini bildiğim için özellikle paylaşmak istedim. Biz bu çaba için gece gündüz çalışıyoruz, sizler de bu konuda bize destek olun” şeklinde konuştu. 

Gümüşyaka’da tarım projesi başlattık. Yaklaşık 250 dönüm yerde, ilk defa 8 çeşit ürünün ekimini deneyerek, hasatını topladık. Bir dönüm buğday ekilen yerden alınandan, 20 kat fazla verim alınabileceğini, bunun yapılabileceğini orada gösterdik. Önümüzdeki Mayıs ayında daha geniş kapsamlı bir tanıtımla, çiftçimize orada eğitim vermeye başlayacağız. Bu tarım modeli alım garantili. Siz ürününüzü satmak için kimsenin ayağına gitmiyorsunuz, firmalar almak için geliyor. İlk defa uçucu yağların üretimi orada yapılacak. Orada arı döllenmesiyle yapılan bir tarım anlayışı var. Bizim babamızdan, dedemizden gördüğümüzden farklı. Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte çalışıyoruz. Bilimi, tarımı, teknolojiyi ve aklı koyduğunuz zaman verimin nasıl yükseldiğini gördük. Silivri’de 430 km’lik tarım alanının daha da değerlenmesine bu proje büyük bir katkı yapacak. Bu Silivri’de bir ilk. 250 dönüm yerde çiftçilik yapmak belediyenin işi mi? Evet belediyenin işi arkadaşlar. Cenaze kaldırmak, sokakları süpürmek yapılması gereken sıradan işler.

Silivri’de iki tane Mahalle Evi açtık. Gümüşyaka’da da açacağız. Çocuklarımızı ve kadınlarımızı örgün eğitim değil, yaygın eğitimle belli bir meslek ve kültürle donatıp, hayata hazırlama görevini üstleniyoruz. Biz sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçiriyoruz. Mahalle Evlerimizi her mahallemizde hayata geçirmek istiyoruz. 

Biz Silivri’de 3152 kişiye her ay düzenli olarak gıda yardımı yaparak, onun fakirliğini yüzüne vurmadan sosyal bir anlayışla yaklaşıyoruz. 4000’i geçen çocuğumuzun bir kısmını sertifikalı meslek sahibi yaparak işe yerleştirdik. Bu bir rekordur. Bugün sanayi sektöründe çalışan 20 bin kişiden 4 binini biz iş sahibi yapmışız. Yeter mi tabi ki yetmez. Onları daha eğitimli ve donanımlı hale getirerek, daha yüksek gelirle iş bulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra Çanta’da bakıma ve ilgiye muhtaç, kimsesiz yaşlılarımız için konuk evi oluşturduk. Yaşlı ve engellilerimize evlerine kadar giderek hizmet veren bir merkezimiz var. Biz ilçemizin her yerinde insanı insan yapan tüm yatırımları yapıyoruz. Bunları da kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Bu bir bakış açısı. Önce insan dememizin sebebi buydu. Onu çevreleyen, eğitim, sağlık, kültür, iş, aş ve gelecek.. bizim felsefemiz buydu. Öyle iki tane bina yapıp, binaların arkasına insanların umudunu koymadan, ona iş ve imkân yaratmanın önünü açarak, hedef göstererek, onu yönlendirerek ve özendirerek yapacağız. Tarımla uğraşacağız, fakirin yoksulun evinin kapısına kadar gideceğiz, iş bulacağız, eğitim vereceğiz, bunları kentin hizmetkârı anlayışıyla yapacağız. Siyasi bir rant düşünmeden, bir şey almak değil, vermek anlayışıyla çalışan bir yönetim anlayışını ortaya koyduk. Bizim görevimiz sizlerin hayatını kolaylaştırmak. Sizlerden aldığımız destek ve güçle bu çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Başkan Işıklar, toplantının devamında Gümüşyaka Mahalle sakinlerinin soru ve taleplerini dinledi. Toplantının sonunda Silivri Belediyesi Başkan Koordinatörü Mehmet Has imar planlarına yönelik soruları sunum eşliğinde yanıtladı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları