loading
close
SON DAKİKALAR

Halk Üniversitesi’ne rekor başvuru

Halk Üniversitesi’ne rekor başvuru
Tarih: 12.02.2012 - 23:15
Kategori: Eğitim

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (BUSMEK)'na ön kayıt yaptıranların sayısı 35 bini buldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından meslek sahibi olmak veya ilgi duydukları sanatsal alanlarda kendilerini geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik düzenlenen BUSMEK yeni dönemi için ön kayıtlar 30 Eylül Cuma günü sona eriyor. Hizmete başladığı 2005-2006 döneminden bu yana çeşitli sanat ve meslek dallarında 132 bin 432 kişiye ücretsiz eğitim veren BUSMEK'in 2011 – 2012 eğitim dönemi başında başvuru rekoru kırıldı. Bugüne kadar en yoğun ön kayıt 31 bin 825 ile 2008- 2009 eğitim döneminde yaşanırken, yeni dönem için yapılan ön kayıt sayısı 35 bini buldu. Merkeze bağlı ilçelerle birlikte 12 merkezde, 75 farklı branşta, 90 eğitmenle 17 Ekim'de ders başı yapılacak olan BUSMEK'te bu dönem 15 bine yakın kursiyere eğitim verilmesi planlanıyor.

Bursalı ev hanımlarının, öğrencilerin ve her yaştan vatandaşın yararlanabileceği kurslar, bireylerin sosyal yaşamda daha aktif rol almalarını da sağlıyor. BUSMEK'te bu yıl bilişim teknolojileri, büro yönetimi ve sekreterlik, çocuk gelişimi ve eğitimi, el ve makine nakışı, dekoratif ev tekstili, el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, güzellik ve saç bakım hizmetleri, hasta ve yaşlı hizmetleri, kişisel gelişim ve eğitim, seramik ve cam teknolojisi, spor, yabancı diller, sanat ve tasarım, okuma yazma ve müzik ve gösteri sanatları başlıklarında kurslar açılacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları