loading
close
SON DAKİKALAR

Halkçı Liseliler: Çocuklara yönelik istismar suçu affedilemez, cezasız bırakılamaz

Halkçı Liseliler: Çocuklara yönelik istismar suçu affedilemez, cezasız bırakılamaz
Tarih: 03.06.2019 - 12:09
Kategori: Yaşam

Çocuk istismarı vakalarındaki artışa dikkati çeken Halkçı Liseliler, çocuk istismarının asla cezasız kalmaması ve cezaların caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Halkçı Liseliler (HALK-LİS) Genel Başkanı Aziz Cem Güner ve HALK-LİS Adana İl Başkanı Furkan Yelgen, artan çocuk istismarı vakalarına tepki gösterdiler. Güner, “Eğer ki bu güzel ülkemizde adalet var ise bu tür suçların karşılığı ağır olmalıdır. Cezalar, insanları teşvik edecek,  cesaretlendirecek nitelikte olmamalıdır” dedi. Yelgen de “Çocuk istismarı asla cezasız kalmamalı, verilen cezalar artık caydırıcı olmalı, toplum vicdanını rahatlatmalı, toplum ıslah evleri kurulmalı, pedofiliye eğilimli kişiler ömür boyu eğitilmeli ve denetlenmelidir” diye konuştu.

“GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında HALK-LİS Genel Başkanı Aziz Cem Güner, son yıllarda sıkça duyulan çocuk istismarı vakalarının endişe verici bir boyuta geldiğini belirterek, “İstismarın gerek psikolojik gerekse fiziksel olarak yaşanması çocuklara, aile kavramına, toplumun ahlak ve değerlerine yönelik akıl almaz saldırılardır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak en önemli görevimizdir” dedi.

“ÇOCUK İSTİSMARININ CEZASI AĞIR OLMALIDIR”

Çocuk istismarı konusunun göz ardı edilecek bir durum olmadığını vurgulayan Güner, bu konuda gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini kaydetti. İstismar suçunu işleyenlerin gerekli cezaları almamasının bu tür suçların artmasına neden olduğunu belirten Güner, “Bizler bu tür suçları göz ardı etmeyeceğiz. Bu tür suçlara karşı gerekli mücadeleyi vereceğiz Gerekli adımların atılması konusunda olayların takipçisi olacağız. Adana’dan Halkçı Liseliler olarak ilgili makamlara sesleniyoruz: Eğer ki bu güzel ülkemizde adalet var ise, bu tür suçların karşılığı ağır olmalıdır. Cezalar insanları teşvik edecek, cesaretlendirecek nitelikte olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Pedofili suçundan gereken cezayı almayan kişilerin yeniden yargı karşısına çıkarılması gerektiğini ifade eden Güner, “Pedofili üzerine kitap yazanlar da serbest bırakılmak yerine gerekli cezayı almalıdır. Serbest bırakılan kitap yazarı ve yayıncı kuruluşun ensesindeyiz. Gerekli cezayı almaları için mücadelemizi vereceğiz. ‘Ecrinler ölmesin, bebekler böyle adice şeylere maruz kalmasın’ diye olayın takipçisi olacağız. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır” dedi.

“HER YIL YAKLAŞIK 7 BİN ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARA UĞRUYOR”

Barolar Birliğinin açıkladığı verilere göre son 10 yılda çocuk istismarı davalarının 3 kat arttığını, her yıl yaklaşık 7 bin çocuğun cinsel istismara uğradığını aktaran HALK-LİS Adana İl Başkanı Furkan Yelgen, “Bu, maalesef buz dağının görünen kısmıdır. Cinsel istismar hafife alınacak bir şey değil, bir çocuğun hayatı boyunca düzeltilemeyecek büyük sorunlar yaşamasına, güven duygusunun yıkılmasına, çok büyük tahribatlara yol açan bir suçtur. Çocuk istismarı asla cezasız kalmamalıdır, verilen cezalar artık caydırıcı olmalı toplum vicdanını rahatlatmalı, toplum ıslah evleri kurulmalı pedofiliye eğilimli kişiler ömür boyu eğitilmeli ve denetlenmelidir” diye konuştu.

“ÇOCUKLARA YÖNELİK İSTİSMAR SUÇU AFFEDİLEMEZ, CEZASIZ BIRAKILAMAZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir' şeklindeki sözlerini anımsatan Yelgen, 4 yıl önce Adana’nın Pozantı İlçesi'ne bağlı Akçatekir Mahallesinde camideki Kuran kursuna giden 12 yaşındaki bir kız çocuğunun cami imamı tarafından tecavüze uğramasıyla ilgili davada, zanlıların duruşmalara dahi gelmeden, tutuksuz olarak yargılandığına işaret ederek şöyle konuştu: “Hakkında dava açılan kişilerin beraat ettirilmek istenmesi yargıdaki zafiyeti gözler önüne sermektedir. Çocuklara karşı işlenen istismar suçu affedilemez, cezasız bırakılamaz ve yeni istismar vakaları özendirilemez. Halkçı Liseliler olarak biz bu konunun her zaman takipçisi olacağız.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları