loading
close
SON DAKİKALAR

Haluk Pekşen'in kızı Ezgi Pekşen açıkladı: babam neden hayatını kaybetti?

Haluk Pekşen'in kızı Ezgi Pekşen açıkladı: babam neden hayatını kaybetti?
Tarih: 19.09.2022 - 10:03
Kategori: Gündem

CHP 25-26. dönem Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümü nedeniyle yapılan yanlış bilgilere kızı Ezgi Pekşen sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kıymetli babam Haluk Pekşen ne zatürre ne Covid ne de aşı sebebiyle hayatını yitirmiştir.

CHP'li Haluk Pekşen'in kızı Ezgi Pekşen yaptığı açıklamada; 

"Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına hayatımızın en acı günlerinden geçerken bu açıklamayı yapmak zorunluluğunu hissediyorum. Kıymetli babam Haluk Pekşen ne zatürre ne Covid ne de aşı sebebiyle hayatını yitirmiştir.

15 Ağustos 2022 günü akşamı yemek yerken rahatsızlanması üzerine Acıbadem Bodrum Acil’ine gittik. “Göğsünde bir yanma hissettiğini, bu acının yemek esnasında başladığını” ifade etti. Yapılan tahlil sonucunda kan değerleri referans aralıkları içerisinde, ekg si de normal çıktı.

Ağrı kesici verip bizi eve gönderdiler. Babamın acısı tüm gece devam etti ve sabah erken saatte yeniden “beni hastaneye götürün” dedi, doktorlar yine herşeyin normal olduğunu belirtseler de babam hastaneye yatmak istedi.O gece tansiyonu yükselip alçalmaya ve ateşi çıkmaya başladı.

Çarşamba günü tüm değerleri yükselmişti, vücutta enfeksiyon oluşmuştu. Babamın sorumlu doktoru ne tuhaftır ki bir sözüm ona(!) gastrologtu. Covid, zatürre başlangıcı vs türlü tahminlerde bulunsalar da bir türlü teşhis koyamadılar.

Babam belki anlayan çıkar diye odaya gelen tüm doktorlara “göğsümde yanma var yatınca artıyor, yemek yiyince artıyor. Reflüm var ondan olabilir mi” diye anlattı.Ama “ne olacak bu memleketin hali” diye babama dert yanan o kişilerin aklına “size bir endoskopi yapalım”demek gelmedi.

Bir süre sonra “iyileştin” diye taburcu ettikleri babam daha da kötüleşti ve uçak ambulansla Ankara Güven Hastanesi’ne getirdik. Doktorlar yemek borusunun 32.cm’nde kalp hizasında delik olduğunu fark ettiler ve babama sordular.

Babam da balık yediği sırada fenalaştığını ve bunu Acıbadem’de ifade ettiğini söyledi. Ancak artık enfeksiyon kalp zarına yol yapmıştı, değerleri çok artmış ve uygulanan yanlış tedavi sebebiyle bağışıklık sistemi çökmüştü. Doktorlar ellerinden geleni yapsalar da 22 gün geçmişti.

Benim canım babam her zamanki gibi elinden gelen tüm mücadeleyi verdi ancak 1 ay dayanabildi. Yaşadığımız bu acıyı hazmedemiyoruz, yüreğimiz yanıyor. “Size anjiyo yapalım” demek yerine “size endoskopi yapalım” deseler şuan Haluk Pekşen aslanlar gibi yanımızda olacaktı.

Ancak babama konulan yanlış teşhis gibi yanlış bilgilerle insanların kandırılmasını kendi vicdanımıza yediremeyiz. Babamın durumunun aşı ile hiçbir ilgisi yoktur." dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları