loading
close
SON DAKİKALAR

Hamas: Erdoğan’ı Gazze’ye bekliyoruz

Hamas: Erdoğan’ı Gazze’ye bekliyoruz
Tarih: 12.02.2012 - 18:45
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Eylül’e kadar sürecek Mısır, Tunus ve Libya programına bugün başlıyor

Erdoğan’ın, Gazze’ye gidip gitmeyeceği ise netleşmedi. Gazze’de bulunan Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye ise, Erdoğan’ın muhtemel Gazze ziyareti için hazırlıklarını sürdürdüklerini ve bu sayede Filistin halkının Türkiye’ye olan sevgisini göstereceğini söyledi.
Gazze’de AA muhabirine mülakat veren Haniye, Türkiye’nin yaptığı çalışmalarla bölgedeki üstün gücün Arap ve İslam alemi olduğunu göstermeye çalıştığını belirterek şöyle konuştu:
“Bu zamana kadar Başbakan Erdoğan ile her konuşmamızda, Filistin halkı ve hükümeti adına, kendisini Filistin ve özellikle Gazze’ye davet ettim. Biz Başbakan Erdoğan’ın buraya gelmek istediğini duyduk. Bu ziyaret için kapsamlı hazırlıklar yapıyoruz. Biz hazırlıklarımıza Başbakan Erdoğan Gazze’ye gelecekmiş gibi devam ediyoruz.Gerekli hazırlıkların yapılması için bakanlar kurulu kararıyla yüksek bir komisyon kurulmuştur. Bu ziyaret, tarihi bir ziyaret olacaktır. Filistin halkı, Türkiye’ye olan sevgisini gösterecektir. Türkiye’nin bölgede ve özellikle Gazze’deki yeni rolüne ilgisini gösterecektir. Hepimiz, bu ziyaretin gerçekleşmesini temenni ediyoruz. Türkiye Başbakanlığı ile görüşmelerimiz oldu bu konuyla ilgili. Ancak bu dakikaya kadar ziyaretle ilgili kesin bir cevap alamadık. Yine de bu röportajı vesile ederek, Başbakan Erdoğan’ı Gazze’ye özellikle davet ediyorum. Çünkü gerçekten bu ziyaret, Gazze’ye uygulanan zalim ambargoyu kırmak için gerçek bir adım olacaktır. Bu ziyaret, Filistin halkının, Türkiye halkı ve hükümetine olan sevgisini gösterme fırsatı sunacaktır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları