loading
close
SON DAKİKALAR

Harekât her an yapılabilir

Harekât her an yapılabilir
Tarih: 12.02.2012 - 16:51
Kategori: Siyaset

Sınır ötesi kara harekâtının Irak ile yapılan görüşmelere bağlı olarak her an gerçekleşebileceğini söyleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hükümetin terörü bitirmeye kararlı olduğunu ifade etti

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Bağdat ve Erbil’deki temasları ve önceki gün yapılan güvenlik zirvesinin ardından alınan kararları değerlendiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, olası bir sınırötesi kara harekâtının her an başlayabileceğini vurguladı. Şahin, “Sınır ötesi operasyon, havadan olduğu gibi kara harekâtı da sınır komşusu ile yapılan görüşmelere bağlı olarak her an yapılabilir” dedi.
Şahin, dün Türkiye ile Almanya arasındaki İş Gücü Anlaşması’nın 50. yılı dolayısıyla Almanya Göç, Mülteciler ve Entegrasyon Bakanı Maria Böhmer ve beraberindeki heyeti kabul etti. Şahin, kabulün ardından soruları yanıtladı

Kararlılık ortaya kondu
Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilen terör zirvesinde ne gibi kararlar alındığının sorulması üzerine ise şöyle konuştu:
“İç güvenlik ve terörle mücadele konusunda herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi, ihtiyaçların karşılanması noktasında gecikmenin olmaması açısından Bakanlar Kurulu’nun ortak görüşü ve kararı oluştu. Terör örgütünün ülkeyi bölmeye yönelik yürüttüğü çabaları karşısında büyük devletimizin ve onun güvenlik güçlerinin, toplumumuzun da aziz milletimizin de desteğiyle bugüne kadar olan mücadelesinin, bundan sonra da yine hiç tereddüte meydan vermeyecek ve terör örgütünü kısa zamanda bitirecek şekilde sürdürülmesi konusunda hükümetin kararlılığı ortaya konuldu.”
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları